Piksi ostaje selektor, ne može da prežali povrede, ali poručio: Moramo biti dostojanstveni i u porazu i u pobedama

02.12.2022

21:57

1

Bolan, bolan dan za Srbiju, ovo je prvo obraćanje selektora

Piksi ostaje selektor, ne može da prežali povrede, ali poručio: Moramo biti dostojanstveni i u porazu i u pobedama
Dragan Stojković Piksi - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Srbija je posle poraza od Švajcarske završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Učinak je jedan remi i dva poraza. Svi su se nadali čudu, ali Orlovi nisu pokazali dovoljno. Selektor Dragan Stojković Piksi je izašao pred medije posle poraza:

BLOG UŽIVO:

Kraj konferencije za novinare.

Problemi sa odbranom

Kada se meč izgubi, uvek se prvo gleda odbrana, ali nije to jedini problem. Mi se branimo i napadamo kao tim. Vratili smo se od 0:1, poveli, napravili preokret u prvom poluvremenu. Nismo igrali dobro u odbrani u tim trenucima. Lako im je bilo da daju drugi gol. To je bio šok za nas, pre svega psihološki. Za njih je to bilo pozitivno i to je na ovom nivou zabranjeno, to se ne prašta. Moramo da radimo više i bolje i da rešimo te probleme

Opet o povredama

Mi nemamo 50 ili 100 igrača. Imamo jedan fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifikacije, zasluženo došao na takmičenje i u ovom momentu sa stanjem u kome smo došli u Katar, očekivati više od ovoga... Želje su jedno, mogućnosti su nešto drugo. To sam znao. Nisam razočaran previše niti mogu da tražim više od njih, kada znam u kakvom su stanju.

Kamerun pobedio

- Nisam pratio rezultat Kameruna. Ne daj Bože da smo pobedili, a da nismo prošli. Bio sam iznenađen kada sam čuo da je Kamerun pobedio Brazil. Ako vidite ko je sve završio takmičenje: Jedna velika Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj... Vidite da je prvenstvo nepredvidivo. Da, bilo bi nam još teže da smo pobedili, a da nismo prošli. Ali, ja sam realan čovek. Sagledavam stvari upravo na takav način. Ne može se igrati Svetsko prvenstvo a da niste spremni 100 posto i da nemate sve igrače, pogotovo da vam ključni igrači nisu spremni za izazov kakav nosi Svetsko prvenstvo u fudbalu. To je veliki problem 

Pitanje stranog novinara: Bilo je 11 kartona, šta je razlog tome. Odgovor:

- Jeste bilo kartona, ali ne znam šta je bio razlog, sigurno je bilo nešto, ali mislim da je normalno za meč ovakvog kalibra.

- Pre svega, treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. Imali smo period od godinu i po dana uspeha, sada je došao taj pad. Šta sam radio u svlačionici? Pružio ruku svim igračima i rekao da treba da budemo veliki i kada nam ide i kada nam ne ide. Da ponovim, momci u stanju kakvom su – pružili su maksimum. Moram da skinem kapu, jer mnogi ne bi ni pomislili da igraju. A oni su istrčali i dali maksimum. Sigurno da smo imali probleme u toj defanzivnoj igri, ali to je već za malo dublju analizu. Opet, ipak je ovo Svetsko prvenstvo i morate da imate sve igrače potpuno zdrave, sve u top formi, u formi i onom zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za ovaj Mundijal. Mi jednostavno nismo imali sreće. Ja sam bio zabrinut i neraspoložen kad smo krenuli na put, jer sam znao, imao sam tačnu sliku stanja i znao sam da će biti teško napraviti bolji rezultat.

Budućnost na mestu selektora

- Što se tiče mog nastavka rada, pa naravno da ostajem. Mi već u martu počinjemo kvalifikacije i imamo veliku želju da se posle 24 godine plasiramo na Evropsko prvenstvo. Naravno, biću srećniji da mi igrači budu u dobroj formi.

- Prvo, čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da rezultatom nismo zadovoljni, što je i normalno. Ali, s obzirom na sve probleme koje smo imali od dolaska na Svetsko prvenstvo, imajući u vidu fizičku pripremljenost. Povrede ključnih igrača, da budem precizniji. Činili smo sve napore da ih vratimo, ali to je isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali to nije dovoljno za ovaj nivo takmičenja. Ali, postoje opravdani razlozi za to. 

- Piksi nije stajao pred kamere Arene sport i RTS-a, nosioca prava. Prvi su izjave dali kapiten Dušan Tadić i Strahinja Pavlović.

- Čekamo da počne konferencija posle meča.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike