Jedini u istoriji platio da igra za reprezentaciju: Jedna priča pokazuje kakav je zaista čovek Rade Bogdanović

02.12.2022

13:24

0

Autor: 24sedam

Na društvenim mrežama se posebno povela polemika posle Bogdanovićevog komentara protiv dozvoljavanja da žene igrača dođu u hotel pre utakmice sa Švajcarskom

Jedini u istoriji platio da igra za reprezentaciju: Jedna priča pokazuje kakav je zaista čovek Rade Bogdanović
Rade Bogdanović - Copyright Printscreen/YouTube/RTS Sport

Rade Bogdanović, bivši fudbaler, a sada analitičar na RTS, našao se u centru pažnje zbog iskrenih komentara tokom Mundijala u Kataru.

Na društvenim mrežama se posebno povela polemika posle njegovog komentara protiv dozvoljavanja da žene igrača dođu u njihov hotel pre utakmice sa Švajcarskom.

 

Zbog ove izjave mnogi levo-liberalni korisnici društvenih mreža su ga kritikovali, ali neuporedivo više je bilo pozitivnih komentara o nekadašnjem napadaču Atletika iz Madrida i Verdera. Ipak, najviše pažnje je privukao jedan tvit u kojem je opisano kakav je Bogdanović zaista čovek.

- Neću komentarisati da li je to što priča po televiziji ispravno ili ne. I da li mu je jezik preoštar. Pričaću o njegovim ljudskim kvalitetima. Dok je igrao za Atletiko, Verder i ostale velikane, Rade je u Beogradu imao stan u mom ulazu. Kad god bi vreme provodio u Beogradu, tu bi bio. Mi smo kao klinci igrali fudbal na ulici, a on bi kad god negde ide, stao, odgledao par minuta, podelio neki savet ili se našalio sa nama. Dešavalo se i da uđe na teren, odigra koji minut, baci dribling, ali je retko hteo da da gol. Uglavnom je asistirao. Nama je učešće svetske zvezde tokom naše igre mnogo značilo. I uvek je nalazio vremena za to, čak i da ostane i duže porazgovara sa nama. Što o svojoj karijeri, što o klubovima u kojima je igrao, pa i u situaciji u svetskom fudbalu. Jednom su moji roditelji i on se našli kod komšije na slavi. Ćale mu slučajno kroz razgovor pomene da sam golman i gde igram. Tad su se prvi put i upoznali. Tad je igrao za Verder - piše autor tvita Miroslav Grandić.

Želeo da igra jedino za Srbiju

Manje je poznata Bogdanovićeva reprezentativna priča. Rođeni Sarajlija je jednom prilikom dobio ponudu da igra za Bosnu i Hercegovinu, ali je to on glatko odbio.

- Rekao sam im da je jedina zemlja za koju ja mogu da igram Srbija, odnosno tadašnja Jugoslavija – ispričao je on.

Printscreen/YouTube/RTS Sport
 

Inače, dok se mnogim srpskim reprezentativacima često zamera da ne daju sto odsto svojih sposobnosti za nacionalni tim, Bogdanoviću to nikako ne bi moglo da se pripiše. Naime, on je jedini igrač u istoriji našeg reprezentativnog fudbala koji je sam sebi platio avionsku kartu kako bi nastupio za nacionalni tim.

- Ja sam jedini igrač u istoriji srpskog fudbala koji je platio da igra za reprezentaciju tako što sam platio avionsku kartu od Tokija do Seula i debitovao na tom Koreja Kupu. Napustio sam letovanje na Tajlandu kako bih ispoštovao himnu, grb, državu...Napustim Puket, dođem u Tokio i izvadim vizu, platim kartu i odem u Seul. Odigram tri utakmice i gotovo. Postigao sam dva gola na prvoj utakmici, otišao u Atletiko i više me nikad nisu zvali – ispričao je Bogdanović i dodao:

- Nikada nisam pitao, ali mogu da pretpostavim da je to zato što nisam imao lobi. Nisam imao menadžere. Tad je to bila SRJ. Ko će udovoljiti Crnogorcima i svim ostalima koji su trebali da se prodaju? Ko će ga znati... Ali, jedno je sigurno. Ja sam igrač koji je morao da ima minimum 30 utakmica za reprezentaciju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike