Piksijevi orlovi vrlo dobro znaju kako se igra Mundijal: Ceo jedan tim naših fudbalera igrao je i na SP pre četiri godine!

24.11.2022

07:01

0

Iskustvo je veliki plus reprezentacije Srbije u Kataru

Piksijevi orlovi vrlo dobro znaju kako se igra Mundijal: Ceo jedan tim naših fudbalera igrao je i na SP pre četiri godine!
Srbija 2018. i Srbija 2022. - Copyright fss.rs MN press

Tri, dva, jedan... Vežite se, polećemo! Zajedno sa Piksijevim Orlovima u neslućene visine katarskog Mundijala!

Mogu se šanse nekog tima gledati iz milion uglova, sa milion strana, ali ima onih pokazatelja koji su preduslov za uspeh na velikim takmičenjima.

Jedan od tih pokazatelja je iskustvo. Nije isto doći prvi put na Mundijal i imati iza sebe takvo takmičenje pa tačno znati šta može da se očekuje.

Uz kvalitet koji, tu nema nikakve dileme, reprezentacija Srbije poseduje, na našoj strani je i iskustvo igranja na najvećoj smotri svetskog fudbala.

Čak 12 fudbalera sa spiska selektora Dragana Stojkovića Piksija igralo je i pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nisu svi bili nosioci igre, ali su osetili atmosferu Mundijala i za njih neće biti iznenađenja. Posebno ne neprijatnih.

Ako krenemo redom videćemo da su golmani Srbije i tada bili: Predrag Rajković i Marko Dmitrović, da su štopere igrali Nikola Milenković i Miloš Veljković, da smo za bek/krilo poziciju i u Rusiji imali Andriju Živkovića, Filipa Kostića i Nemanju Radonjića. Na sredini terena Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić i Dušan Tadić, a u špicu Luka Jović i Aleksandar Mitrović.

Neće naravno ovako izgledati sastav Srbije (bez obzira na ime golmana) tokom Mundijala, ali je bitan faktor to što svaki od ovih 12 igrača ima iza sebe učešće na Mundijalu.

Dakle, iskustvo je svakako sprski plus, u kvalitet, kao što rekosmo, ne sumnjamo. Potrebna je još samo mrvica sreće pa da Piskijevi Orlovi odlete daleko, daleko u Kataru!

Tri, dva, jedan... Večeras, 20.00: Poleću Orlovi, a i mi s njima!

MN Press
Tadić i Nejmar

Igrali su u Rusiji, ne igraju u Kataru:

Vladimir Stojković

Antonio Rukavina

Aleksandar Kolarov

Nemanja Matić

Adem Ljajić

Duško Tošić

Luka Milivojević

Uroš Spajić

Branislav Ivanović

Aleksandar Prijović

Milan Rodić

MN Press
Mitrović

Igraju u Kataru, nisu igrali u Rusiji:

Vanja Milinković-Savić 

Strahinja Pavlović

Strahinja Eraković

Nemanja Maksimović

Nemanja Gudelj

Stefan Mitrović

Srđan Babić

Saša Lukić

Dušan Vlahović

Darko Lazović

Uroš Račić

Filip Đuričić

Ivan Ilić

Filip Mladenović

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike