Piksi objavio spisak za Katar! Ovih 26 "Orlova" braniće boje Srbije na Mundijalu! (FOTO)

11.11.2022

12:09

0

Autor: 24sedam

Prvu utakmicu odigraćemo protiv Brazila 24. novembra

Piksi objavio spisak za Katar! Ovih 26 "Orlova" braniće boje Srbije na Mundijalu! (FOTO)
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak za Mundijal u Kataru. Na njemu je kao što se i očekivalo 26 imena.

Naša selekcija će biti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a prvi duel zakazan je za 24. novembar protiv "Seleseaoa".

Stojković računa na tri golmana i 23 igrača.

To su: golmani: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka) i Marko Dmitrović (Sevilja)

kao i fudbaleri: Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Stefan Mitrović (Hetafe), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Srđan Babić (Almerija)

Uroš Račić (Braga), Darko Lazović (Verona), Andrija Živković (PAOK), Nemanja Radonjić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Legija), Nemanja Gudelj (Sevilja), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Sergej Milinković-Savić (Lacio), (kapiten) Dušan Tadić (Ajaks), Marko Grujić (Porto), Ivan Ilić (Verona), Filip Đuričić (Sampdorija),

Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Juventus) i Luka Jović (Fiorentina).

Kao što se vidi za mesto u napadu će konkurisati Mitrović, Vlahović i Jović, dok je jedini igrač iz srpskog šampionata Strahinja Eraković, iz Crvene zvezde.

Kapitensku traku nosiće Dušan Tadić.

Reprezentacija će se okupiti se okuplja u ponedeljak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a dan kasnije odlazi u Manamu gde će 18. novembra (18.30) na programu biti prijateljski meč sa Bahreinom. Srbija će u svojoj bazi u Dohi biti od 19. novembra.

Kao što je rečeno, prvi rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a 2. decembra (20,00) biće odigran susret sa Švajcarskom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike