Orlovi jasni pred Brazil: Idemo utakmicu po utakmicu, znamo naš kvalitet!

22.11.2022

14:53

0

Autor: A. S.

Fudbaleri Srbije iskreni sa medijima

Orlovi jasni pred Brazil: Idemo utakmicu po utakmicu, znamo naš kvalitet!
Filip Đuričić i Nemanja Gudelj - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije prvi meč na Svetskom prvenstvu igraće u četvrtak od 20 sati, sa nacionalnim timom Brazila, a uoči tog meča, danas su na konferenciji za medije govorili Nemanja Gudelj i Filip Đuričić.

Složni su srpski igrači i svesni onoga što ih očekuje u prvom duelu sa Brazilom, ali i svesni kvaliteta koji poseduje ekipa koju predvodi selektor Dragan Stojković Piksi.

- Znamo mi naš kvalitet i da smo na dobrom putu, snalazimo se na terenu odlično i mislim da smo u trenutku kada sami od sebe zahtevamo da pokažemo celoj Srbiji i svetu da možemo da uradimo lepe stvari - kazao je Nemanja Gudelj.

Očekivanja od nacionalnog tima su visoka, kao i mnogo puta do sada, a euforija u narodu raste iz dana u dan, kako se bliži prvi meč na šampionatu.

- Mi nismo u takvoj situaciji i idemo utakmicu po utakmicu, to kakve sumnje imaju nije naš fokus. Kako god, bitno je da mi prođemo grupu. To od kada oni počinju takmičenje, nije bitno - rekao je Đuričić, dok je Gudelj dodao da oni gledaju sebe i imaju atmosferu koja je vrhunska.

Početak i san o Brazilu

- Kada sam počinjao ispred zgrade uvek sam zamišljao kao da igramo protiv Brazilaca. Koji je bio epilog, možete samo da zamišljate? Uvek sam zamišljao finale, za nas je u četvrtak već finale i da epilog bude kao i ispred zgrade - kazao je Đuričić.

- Fudbal je pokazao da su senzacije moguće, to nam daje samopouzdanje, ali naša utakmica je totalno drugačija i neće biti nimalo lako, daje nam nadu da je senzacija moguća. Da li su Brazilcima slabe karike bekovi? Pa igraju u Juventusu, ako je tako to nije lepo za nas. Imaju mane i pokušaćemo da ih napadnemo gde su najtanji. Ne bih otkrivao da li su bekovi najslabiji - dodao je Filip Đuričić.

Očekivanja pak stvaraju dodatan pritisak ekipi, ako kako je Đuričić naveo, ne mora biti negativan.

Pritisak ne mora da bude negativna stvar, jedva čekamo da izađemo i igramo protiv njih. Ja ne volim kad se priča o tom polufinalu, finalu, samo da igramo utakmicu po utakmicu - naveo je vezista, pa se dotakao i zajedništva u ekipi:

Sastav Srbije?

- Ne znamo ko će igrati, znamo samo da smo svi spremni i jedva čekamo tu utakmicu. Ko god bude igrao nadamo se da ćemo doneti dobru igru - rekao je Gudelj, a Đuričić je dodao da mu je svejedno da li će igrati minut ili više, samo je važno da dođu do pobede.

- Što duže vremena provodimo zajedno, lakše nam je da komuniciramo tim fudbalskim jezikom. Za veliki broj igrača je ovo prvo Svetsko prvenstvo i sigurno je da će pritisak biti veliki. Kao i do sada, moramo da igramo hrabro - tako da šta bude... Bude!

Na kraju, bilo je govora i o organizaciji prvenstva, kao i situaciji u Dohi.
 
- Sve je ovde odlično organizovano i vreme provodimo tako što se zajedno družimo, a što se tiče pritiska - nije to teško ipak smo mi profesionalci i fokus je na utakmicama i tako ćemo nastaviti - rekao je Gudelj, a Đuričić se nadovezao:

- Što se tiče vremenskih uslova, mislio sam da će biti teže. Imali smo sreće da je ovakvo vreme, toplije je bilo u Bahreinu. Uglavnom zajedno provodimo vreme i retko je to da je tako velika grupa igrača stalno zajedno - dodao je Đuričić i istakao da u slobodnom vremenu uglavnom igraju "Mafiju".

Nešto pre početka konferencije, obelodanjeno je i ko će suditi Srbiji u prvom meču, a odluka je pala na sudiji koji je bio na centru i pre četiri godine u Rusiji, Alirizi Faganiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike