Terzić otkrio studentima uspeh Zvezde: Sve što vredi u Srbiji dovodite - nije bitno koliko košta!

21.11.2022 | 16:25

Generalni direktor crveno-blih bio gost Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Copyright MN Press

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić iskoristio je pauzu u prvenstvu da poseti Ekonomski fakultat u Beogradu gde je razgovarao sa studentima.

On se na početku obraćanja prisetio perioda kad je dolazio u klub i ko mu je najsigurniji savetnik. 

- Crvena zvezda ima svoje specifičnosti. Ja imam sreću da imam pored sebe nekoliko ljudi koji su ceo život proveli u Zvezdi. Pre svega Dragana Džajića, koji mi je najsigurniji savetnik. On mi je rekao: 

- Terza, možeš ti da pričaš i o podmlađivanju, o omladinskoj školi i dugoročnim planovima, ali gledaj da ovaj narod ode zadovoljan sa stadiona. Da mi pobeđujemo i  da narod pored TV ekrana bude zadovoljan i ponosan na Crvenu zvezdu. Sve ostalo je manje važno. Ja sam 2014. godine došao i hteo sam da napravim jedan dugoročan plan. Tada smo “gurnuli” pet klinaca, dobrih igrača, Grujića, Jovića, Rajkovića, Ristića, Jovanovića jer sam znao da nam je potrebna finansijska inekcija i od njih smo prihodovali 17.500.000 evra, to je bio prvi veći novac koji je ušao u klub i to nam je bila finansijska inekcija, koju smo reinvestirali u neke buduće igrače, koji su posle napravili rezultat, ali narod to nije prepoznao - kazao je na početku Terzić.

Veliki uspesi su počeli posle tri godine nakon njegovog uspeha kada je na klupu seo Vladan Milojević.

- Sa svakim trenerom koje smo imali, da li je to Lalatović, Grof Božović, Milojević, Dejan Stanković i sada Miloš Milojević, ja moram da obaram ruku sa njima tražeći da forsiraju mlade igrače, a njima je glava na panju. Oni u slučaju neuspeha prvi "lete. A, sa druge strane imam finansijskog direktora koji mi kaže: 

- Terza, mi ako nemamo mlade igrače, a sad imamo najstariju ekipu u Ligi Evrope, mi nemamo tržišnu vrednost i nemamo od čega da živimo". Stalno imamo jedan stav finansijskog direktora koji traži mlade igrače jer samo oni donose novac, i sa druge strane sportskog direktora i šefa stručnog štaba koji samo sa iskusnim igračima donose rezultat, jer to garantuje njima opstanak na pozicijama. Zato moramo stalno da balansiramo.

Terzić je priznao da je svojim skautima preporučio da sve što je najbolje u Srbiji od mlađih igrača kategorija treba da dođe u Zvezdu.  

- Mi smo uložili mnogo u omladinsku školu. Nas omladinska škola košta 3,5 miliona evra na godišnjem nivou. Napravili smo jednu ozbiljnu fabriku fudbalera. Rekao sam skautima omladinske škole: 

- Sve što vredi u Srbiji, sve dovodite".  Nema veze šta košta, sve mora da bude u Crvenoj zvezdi. To je Bajern iz Minhena uradio u Nemačkoj. Sve što valja u Nemačkoj, mora biti u Bajernu. Ono što je Bajern za Nemačku, to je Crvena zvezda za Srbiju. Mi smo stvarno doveli sve što vredi. Najveći broj reprezentativaca imamo, ali je jako teško mladog igrača involvirati u seniorski tim i da to garantuje uspeh.

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam