Terzić najavio Zvezdin restart za januar! Novi talas pojačanja i dopunske selekcije za Ligu šampiona

15.11.2022

13:01

1

Autor: 24sedam

Crveno-beli primetili zasićenje kod jednog broja starosedelaca, Terzić ističe da su uočeni nedostaci i zato najavljuje dolaske novih fudbalera

Terzić najavio Zvezdin restart za januar! Novi talas pojačanja i dopunske selekcije za Ligu šampiona
zvezdan_terzic_1 - Copyright Printscreen ,,Sceniranje"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da je ekipa u prvom delu sezone prikazala igre od sjaja do očaja i da u suštini cilj nije postignut, uprkos velikoj bodovnoj distanci u odnosu na Partizan.

Terzić ističe da je razlog što zadovoljstvo nije potpuno izgubljen plasman u Ligu šampiona, iako je ekipa znatno pojačana preko leta i prolaz u kvalifikacijama do grupne faze bio je jednostavniji kao povlašćenom klubu u žrebu.

- Imali smo velika očekivanja od ove sezone, jer je tim pojačan sa pet novih fudbalera, a niko nije otišao. Startovali smo dobro, dominirali u prvim utakmicama. Videli ste svi protiv Pjunika koji je rezultat bio, pa je usledio meč protiv Makabija. Bili smo, takođe, favoriti, ali smo propustili priliku. Dva puta smo vodili sa 2:1, a to znači da smo imali u ruci 4:2, da bi na kraju izgubili sa 5:4. Kada sve sagledamo, nismo dostigli osnovni cilj - ulazak u Ligu šampiona - rekao je Terzić.

Umesto miliona na računu, u klub se tada uvukla nervoza kojoj je dopriuneo i iznenadni odlazak Dejana Stankovića. Emotivno ispražnjen mladi stručnjak rekao je da nije ispunio očekivanja ni navijača, ni svoja i poželeo je da tu stavi tačku na ovu epizodu u matičnom klubu.

- Emocije su učinile svoje. Dejan Stanković je podneo ostavku i na kraju smo mogli da prođemo gore da nismo zadržali smo mirnoću i prednost koju sada imamo. Po prvi put u istoriji našeg fudbalaprvak Srbije plasiraće se direktno u Ligu šampiona! Znate šta to znači klubu, ne samo finansijski. Daleko od toga da je sezona gotova, nemamo pravo da potcenimo Partizan. Pokazali su da imaju dobru ekipu, dobrog trenera i nećemo se opuštati. Pozivam na opreznost, nema opuštanja imamo još 18 utakmica, prešli smo polovinu. Predstoji nam prelazni rok, sigurno će biti pojačanja.

U Evropi tim se nije pokazao. Osvojeno je šest bodova koji su bili dovoljni za poslednje mestu u grupi sa Monakom, Ferencvarošom i Trabzonom.

- Nismo nezadovoljnih sa šest bodova, ali sam nezadovoljan sa izgedom ekipe na dve utakmice: protiv Monaka i Trabzona. Možemo da izgubimo kao protiv Rendžersa sa 3:0, ali moramo da igramo dobar fudbal. Bili smo loši, ali to nije bila prava slika Crvene zvezde. Biće promena u timu, biće pojačanja. Očekuje nas restart da bismo bili konkurentniji u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike