Mundijal još nije počeo, a već znamo pobednika prvog meča!? Skandal domaćina, poznati novinar niže optužbe!

20.11.2022

08:23

0

Oglasio se i selektor Katara i besno obrusio kritičarima

Mundijal još nije počeo, a već znamo pobednika prvog meča!? Skandal domaćina, poznati novinar niže optužbe!
Feliks Sančez - Copyright Profimedia

Do početka dugo očekivanog Svetskog prvenstva u fudbalu ostalo je još nekoliko sati, a novi skadnal već drma Bliski Istok.

Naime, nekoliko dana uoči početka Mundijala u Kataru, pojavile su se optužbe za nameštanje i to prve utakmice na šampionatu!

Reč je o utakmici domaćina, ekipe Katara i Ekvadora, a novinar Ahdžad Taha je stigao do saznanja da su domaćini podmitili osam fudbalera Ekvadora da izgube meč!

 

 

Taha, inače novinar britanskog "ITV" i regionalni direktor "Britanskog centra za Bliski istok", navodi da su domaćini inkasirali čak 7.400.000 dolara i sve to kako bi Ekvador bio poražen sa 1:0 golom u drugom poluvremenu.

On tvrdi da mu je pet izvora, iz obe ekipe, potvrdilo tu informaciju.

Ove optužbe je komentarisao i selektor domaće selekcije, Španac Feliks Sančez.

- Kruži puno dezinformacija. Internet je briljantan alat, ali može da bude i opasan. Pripremamo se i treniramo godinama. Ujedinjeni smo, jaki smo, niko ne može da nas destabilizuje. Nismo pogođeni ovim kritikama - rekao je on besno, pa se osvrnuo na kritike Katara i zbog represivnog režima, ljudskih prava, LGBT zajednice...

- Naravno, ne sviđa nam se što kritikuju Katar. Što se fudbala tiče, dobro smo se pripremili. Svi igrači su jako motivisani. Pokušaćemo da igramo dobro i da budemo konkurentni - zaključio je selektor Katara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike