Nastasić najmalerozniji igrač Srbije! Kako ga je otpisao Piksi za Katar, a kako Krstajić za Rusiju!

14.11.2022

13:13

0

Autor: 24sedam

Nastasić najmalerozniji igrač Srbije! Kako ga je otpisao Piksi za Katar, a kako Krstajić za Rusiju!
Copyright mnpress

Matija Nastasić je verovatno jedan od najmaleroznijih igrača Srbije, jer je za četiri godine dva puta izostajao sa Mundijala, jer su selektori "orlova" sekli spisak pre njegovog imena.

Tako je bilo pred odlazak na SP u Rusiju 2018. godine kod Mladena Krstajića, tako je i bilo i sad pred put u Katar.

- Neko me je pitao za Matiju Nastasića? Znate, ja sam zvao igrače pod zastavu i kada nisu igrali u klubovima i verovao sam u njihov kvalitet. Ispostavilo se da sam bio u pravu. Normalno da kada se bira 26 da neko mora da bude van spiska. Nema tu žao mi je ili nije mi žao. Njegovo nestabilno zdravstveno stanje je dovelo do toga da nije na spisku - rekao je Piksi danas u Staroj Pazovi.

Pre četiri godine Krstajić je sa više emocija govorio o Nastasiću, ali je zato reakcija igrača bila burna:

- Voleo bih da sam mogao da povedem 35 fudbaleta sa šireg spiska, ali to nije moguće. Žao mi je i teško što sam morao da odlučim, u istoj poziciji sam bio dva puta... Zbog načina igre pojedinci su ostali prekobrojni, sitnice su odlučile - rekao je Krstajić, uz obrazloženje da je Nastasića povreda eliminisala iz konkurencije.

Nastasić je posle Mundijala u Rusiji rekao da više neće igrati za reprezentaciju dok je bude vodio Mladen Krstajić kao selektor.

- Za svakog igrača je učešće na Svetskom prvenstvu ostvarenje sna. I onda kada ne žele čak ni da vam kažu razlog zašto ste precrtani. A nije povreda bila u pitanju. To je podlo. Krstajić se nije udostojio ni da me pozove. To me je još više razočaralo od njega. Prebacio je komunikaciju na pomoćnika u stručnom štabu. Sa njim sam pričao. Moje odustajanje od reprezentacije ne treba shvatati kao povlačenje. Nisam rekao da nikada više neću igrati za nacionalni tim. Samo dok je Krsatjić tu. Sačekajmo da vidimo šta će se dešavati u budućnosti - zaključio je tada Nastasić.

Nastasić je ciklus kvalifikacija za Katar započeo kao igrač Fiorentine, ali kako kod ljubičastih nije imao previše prostora za igru letos e preselio na Majorku.

Kod Španaca se, takođe, nije izborio za minutažu ...

Nastasić je rođen 1993. i za sledeće SP 2026 u Kanadi, SAD i Meksiku imaće 33. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike