Srbija 11. favorit Mundijala, ali neće proći grupu!? Amerikanci pohvalili Piksija, pa istakli - Zablistaju, pa se raspadnu!

12.11.2022

08:41

0

Još jedna šok prognoza pred početak šampionata

Srbija 11. favorit Mundijala, ali neće proći grupu!? Amerikanci pohvalili Piksija, pa istakli - Zablistaju, pa se raspadnu!
Fudbalska reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

Do početka Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je još nedelju dana, a euforija među navijačima naročito je narasla nakon što je selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi objavio spisak igrača na koje računa.

A kako je ostalo malo vremena do starta Mundijala, tako su sve učestalije i spekulacije o favoritu, pa se tako Srbija, po prognozama "Sports ilustrejteda" nalazi na 11. mestu, ali to ipak ne znači da će proći grupu.

Jedan od najpoznatijih sportskih listova na svetu, za glavnog favorita ističe Brazil, a ne Argentinu, kako su vladale dosadašnje prognoze.

Oni navode da je prednost Brazila odličan napad koji čine Nejmar, Vinisijus, Rafinja, Rišarlison i Žesus, koji sjajno prate igrači sredine terena, Kazemiro i Fred. Ono što su takođe pohvalili jeste i odličan skor rivala Srbiej iz grupe, koji je u protekle 29 utakmice, doživeo samo jedan poraz, a problem bi mogao da bude što su od poraza od Belgije na prethodnom Mundijalu, igrali samo jedan meč sa vropskom reprezentacijom.

Što se Srbije tiče, iako je 11. favorit šampionata, jedno mesto ispred našeg nacionalnog tima, nalazi se Švajcarska, koja je tako i u prednosti u grupnoj fazi.

- Nije neobično da u Beogradu vlada optimizam nakon što se njihova reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo posle blistavih kvalifikacija, ali dešavalo se i da se 'raspadne' posle toga pod pritiskom - navodi se u tekstu ovog lista, a dodaje se i:

- Legenda jugoslovenskog fudbala Dragan Stojković doneo je samopouzdanje timu, završili su ispred Portugala, a duo Mitrović i Vlahović donosio je pobede u Ligi nacija.

O Švajcarskoj su imali samo reči hvale, pa su podsetili da su kvalifikacije završili bez poraza i to u grupi sa Italijom, a istakli su i trijumfe u Ligi nacija, nad Portugalom i Španijom.

Što se glavnih favorita za boginju tiče, pored Brazila i Argentine, koja vreba, nalazi se Španija, a potom slede Holandija, Nemačka, Danska, zatim Francuska, pa Hrvatska i Engleska.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike