Partizan se osramotio u Humskoj: Bodovi na krilima "plavih golubova" odoše za Suboticu (GALERIJA)

10.11.2022

16:18

0

Autor: 24sedam

Crno-belima presudio Bjelović u 85. minutu

Partizan se osramotio u Humskoj: Bodovi na krilima "plavih golubova" odoše za Suboticu (GALERIJA)
Fudbaleri Partizana posle poraza od Spartaka - Copyright MN Press

Partizan je doživeo svoj prvi poraz na domaćem terenu, a skalp timu Gordana Petrića skinuli su igrači subotičkog Spartaka posle gola Luke Bijelovića u 85. minutu za konačnih 0:1 (0:0). 

Priče o tituli postale su bespredmetne. Nakon poraza od Spartaka koji Zvezdu vodi na "plus 10" u slučaju pobede na Banovom brdu mogla bi da se stavi tačka na svaku matematiku koja se planirala za proleće. Realno, crno-beli nemaju tim koji je spreman da melje u kontinuitetu, a večeras su bili daleko i od igre koja je tokom prošlog meseca grejala srca navijača i vraćala veru da bi 2017. godina mogla da se ponovi sa Gordanom Petrićem na klupi.

Partizan se, jednostavno, izduvao! Evropa je nekim igračima bila privlačna kao izlog, ali su im motivi padali kad god bi, kao večeras protiv Spartaka, istrčali pred par stotina navijača na stadionu. Sa takvim voljnim momentom nije se moglo na dobro organizovanu odbranu gostiju koji su vrebali svaku priliku da kontrom ugroze gol Popovića preko brzih Srećkovića i Hrstića. Nije im bila dovoljna opomena ni šansa Hrstića kada je pogođena prečka, već su se prepuštali stihiji kako se primicao kraj utakmice i u toj dezorganizaciji zaboravljali su na svoje osnovne zadatke.

Partizanu sledi meč sa Novim Pazarom pa dugo preispitivanje šta i kako dalje. Ovaj šampionat bačen je vetar od starta, a sve kasnije što se dešavalo posle Stolice sa Petrićem na čelu bila je kontrola štete i ublažavanje posledica. Problemi su trajali, iako ih je Evropa samo maskirala.

Crno-belima je potrebna ozbiljna i sveobuhvatna rekonstrukcija! Ova tema se po ko zna koji put spominje i uglavnom se završava sitnim kozmetičkim promenama ili teranjem trenera nametnutom pričom o vraćanju titule u Humskoj, pa će tako verovatno biti i u ovom slučaju.

Najodgovorniji za ovo tiho klizanje u ambis ostaće na svojim mestima, ubeđeni da im niko i ništa neće moći, jer sistem je odavno skrojen prema njihovim potrebama.

Ovakav tok je imala utakmica

90+1. minut - Igra se još četiri minuta!

90. minut - Kontra Bijelovića, Popović je odbranio.

89. minut - Serija pokušaja Partizana da izjednači završava se bez ijednog udarca u gol.

86. minut - Goool, Bijelović pogađa desni donji ugao i dovodi Subotičani do vođstva.

84. minut - Saničanin je vratio loptu do Popovića, izgledalo je da je golman Partizana napravio grešku i da će se završiti autogolom, ali u poslednjem trenutku pred gol linijom ipak je stigao da

82. minut - Todorovski umesto Srećkovića.

79. minut - Menig šutirao, odbija se lopta od nekoga u korner. Dijabate je sam promenio sebi poziciju, ušao je u sredinu. Nešto bitno mora da se izmeni u igri domaćih, jer na ovaj način teško će doći do preko potrebnih bodova. Sve je dosta sporo i bez prave energije.

76. minut - Sjajna prilika za Spartak, Lutovac u poslednjem momentu interveniše. Situacija je bila "dva na tri", Hrstić je pokušao da pronađe Srećkovića i u tom trenutku se našao desni bek Partizana.

74. minut - Nathov korner opet je tražio Markovića. Sa prve stative štoper gađa preko gola.

69. minut - Žuti za Manojlovića zbog otezanja sa ubacivanjem lopte u igru.

67. minut - Žuti za Bijelovića zbog prigovora posle duela uroševića i Tumbasevića koji je za Radakovića bio dovoljan da presudi faul za crno-bele. Nabacivanje natha na dalju stativu, Marković je išao na ovu loptu i nije stigao.

65. minut - Izašao je Vitorović, ušao je Šimura.

63. minut - Izašao je Pantić, igra Menig u nastavku!

61. minut - Natho je ubacio sa kornera, Marković je reagovao sa prve stative, a Manojlović istakao odličnom odbranom.

60. minut - Neverovatno izgleda toliki broj slučajeva u kojima igrači gube ravnotežu i padaju. Crno-beli kao da nisu podesili krampone za ovu podlogu.

55. minut - Prošlo je deset minuta drugog dela, morao bi da brine ovakav razvoj situacije, crno-beli se nisu nametnuli nisa Dijabateom, nema pravih šansi.

52. minut - Još jedno lepo utrčavanje Lutovca, ali nije donelo priliku.

49. minut - Auuu, kakva šansa za Hrstića, prečka! Pa odbitak od prečke opet na glavu i preko gola.

48. minut - Lepa akcija po desnoj strani, Dijabate do Lutovca koji je centrirao ali nije pogodio nikog.

46. minut - Nastavlja se meč!

- Priprema se Dijabate da krene od starta drugog dela igre, umesto Pavlovića!

 

poluvreme

45. minut - Pavlović ispred Tumbasevića u poslednjem momentu posle nabacivanja Srećkovića sa kornera.

41. minut - Baždar je probao volejom na centaršut Lutovca, ovaj je bio mnogo lošiji nego prethodni pokušaj desnog beka.

38. minut - Lutoooovac, stativa! Lopta se posle Baždareve akcije odbila na volej Partizanovom desnom belu, koji je raspalio, ali nije pogodio tamo gde je trebalo. 

36. minut - Novi slobodan udarac za Spartak i prilika da se centrira u šesnaesterac Partizana završen je bez pravog pokušaja.

30. minut - Pavlović je previše petljao pred ivicom kaznenog, Rikardo mu nije pomogao tako što bi otišao na krilo odvukao svog čuvara od saigrača i lopte. Na kraju je došla lopta do njega, šut je bio više nego looš. 

28. minut - Spartakov "slobodnjak" sa strane stvorio je gužvu ispred Popovića, ali nije doneo opasnost.

24. minut - Crno-beli u dva napada pokušavaju iznenade Spartak odigravanjem lopte petom. Uradili su to Rikardo, Pantić i Baždar, ali bez efekta.

19. minut - Nathu se ukazuje pomoć posle jednog starta igrača gostujućeg tima. Izraelac je van terena u ovom momentu.

17. minut - Saničanin je krenuo da radi ono što mu nije posao. Ušao je duboko u deo terena Spartaka, nije uspeo da kontroliše loptu kao vezni igrač, lako ju je izgubio i otvorio šansu za kontru, pa je morao da pravi faul. Sada je pošteđen od sudije, ali sledeći put ga očekuje žuti karton.

14. minut - Još jednu nespretnost igrača u polju morao je ispravlja Popović. Na vreme je istrčao i otklonio opasnost ispucavanjem.

11. minut - Bijelović u šansi, kretao se kao levo krilo, po ulasku u kazneni odmah je šutirao, ali pored gola.

9. minut - Nathov drugi korner u nastavku akcije doneo traljav udarac Rikarda.

4. minut - Delovalo je da su crno-beli još jednom u mat situaciji, lopta je došla do Hristića, pa je Popović morao da uđe u šut. Kada se akcija završila odbranom golmana Partizana, sudija je pokazao na ofsajd Spartakovog fudbalera. Zasad više od igre imaju gosti.

1. minut - Počelo je! Subotičani su prvi krenuli sa centra.

BLOG UŽIVO

Fudbaleri Partizana i Spartaka odigraće zaostalu utakmicu 7. kola Superlige. Podsetimo, meč je odložen zbog obaveza crno-belih u Ligi konferencija.

U duel u Humskoj, domaćin ulazi posle trijumfa nad TSC-om u gostima, dok su Subotičani kod kuće odigrali nerešeno protiv Vojvodine. Poslednji put u prvenstvu su slavili polovinom oktobra, protiv Kolubar. Od tada su u tri meča bez pobede.

Poznate su i startne postave:

Partizan: Popović, Lutovac, Marković, Saničanin, Urošević, Traore, Natho, Pantić, Baždar, Pavlović, Rikardo.

Na gostovanju u Topoli, Pavlović je šansu dobio tek u završnici, umesto Rikarda, a danas će od početka biti u tandemu.

 

 

Gordan Petrić na ovom meču računa i na sledeće fudbalere: Stevanović, Dijabate, Fejsa, Ilić, Jović, Menig, Šehović, Terzić i Vujačić.

Spartak: Manojlović, Tanasin, Ostojić, Bogićević, Vitorović, Đurasović, Tumbasević, Bijelović, Stanić, Srećković, Hrstić.

Ljubiša Dunđerski je na klupi ostavio sledeće fudbalere: Dubljanić, Baksevanos, Bosić, Filipović, Mijatović, Obradović, Šimura, Stajković, Todorovski, Tošeski i Đurasović.

Zanimljivo je da u timu Spartaka postoje dvojica igrača sa istim imenina i prezimenima - Aleksa Đurasović. Jedan je starter, a drugi je na klupi,. 

Glavni sudija meča koji će početi u 16.30 biće Nikola Radaković.

Pomagaće mu Svetozar Živin i Petar Radić.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike