Murinja i Romu je izdao jedan igrač! Mediji otkrili o kome je reč i koji su mu sve "grehovi"

10.11.2022

13:42

0

Autor: 24sedam

Portugalac uprkos insistiranju nije želeo da ga imenuje

Murinja i Romu je izdao jedan igrač! Mediji otkrili o kome je reč i koji su mu sve "grehovi"
Žoze Murinjo - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Fudbaleri Rome nisu uspeli da pobede na gostovanju Sasuolu iako su imali prednost od 1:0. Temi Ejbraham je dao gol u 80.minutu, a samo pet minuta kasnije Andrea Pinamonti je postavio konačan rezultat. Posle utakmice, trener rimskog kluba Žoze Murinjo je rekao za jednog od svojih igrača da ga je izdao.

- Žao mi je jer je tim izdao jedan fudbaler svojim neprofesionalizmom. Izdao je sve ono zbog čega su se drugi trudili - kazao je Portugalac i nastavio, da nije reč o greškama, već nečem drugom

- Nisam tako pričao o Ibanjezu posle utakmice sa Laciom. Tada je njegov pristup bio vrhunski, a greške su sastavni deo fudbala. I znaju to igrači, da mogu da pogreše i da nema problema.

Sada mi je žao zbog pogrešnog pristupa iako bod u gostima ne može da bude nešto što je loše. U suštini sam zadovoljan pristupom - dodatno je objasnio Murinjo, a kada su ga novinari "pritiskali" da kaže na koga je tačno mislio, izbegao je odgovor.

- Jedan igrač, ali neću reći koji. To sam rekao u svlačionici. Imao sam sinoć 16 fudbalera i svidelo mi se ponašanje njih 15. Neka u januaru potraži sebi drugi klub - ostao je zagonetan "Posebni".

Pošto je sve ovo stvorilo prostor za spekulacije, italijanski mediji su "pronašli" igrača na koga je portugalski trener mislio. Tako Korijere delo Sport u Kalčomerkato smatraju da je reč o Riku Karsdorpu koji je ušao u 65. minutu. Navodno, Portugalac već izvesno vreme nije zadovoljan igrama 27-godišnjeg holandskog defanzivca.

Novinarima su zapali neki detalji. Prilikom ulaska u igru, oblačenje dresa je potrajalo, zbog čega mu je Murinjo zamerio. Takođe se nije radovao sa saigračima kada je Ejbraham dao gol. I takođe nije ispratio dovoljno dobro Armana Lorientea koji je asistirao Andrei Pinamontiju za izjednačenje.

Ali Kalčomerkato iznosi još detalja. Navijači Rome su videli Karsdorpa u jednoj piceriji odmah posle poraza od Lacija u Derbiju dela Kapitale.

Romu uoči pauze zbog Mundijala očekuje još utakmica sa Torinom u Rimu. "Vučica" je sada na šestom mestu sa 26 bodova iz 14 utakmica.

Inače, Karsdorp je dete Fejenorda, a u Romu je stigao pre pet godina. Onda je dve sezone bio u Fejenordu na pozajmici, a na "Olimpiko" se vratio 2020.godine. Ali po svemu sudeći njegova misija je okončana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike