Piksi zna koga vodi u Katar, ali čeka ponedeljak: Ne treba brinuti zbog Mitrovića i Vlahovića

09.11.2022

09:23

0

Direktor reprezetnacije unosi mir među navijačima

Piksi zna koga vodi u Katar, ali čeka ponedeljak: Ne treba brinuti zbog Mitrovića i Vlahovića
Fudbalska reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

Do početka Svetskog prvenstva u fudbalu ostala su 11 dana, a Srbija još uvek nije objavila spisak igrača koji će nastupiti u Kataru.

Naime, selektor, Dragan Stojković Piksi, čeka ponedeljak, kako bi saopštio spisak za Mundijal.

Kako je naveo sportski direktor reprezentacije Stevan Stojanović, FIFA je dala selektorima krajnji rok do 14. novembra u 20 časova da predaju spisak.

- Na spisku je najboljih 35 fudbalera. Znam kojih je 35 momaka, lagao bih da kažem, da ne znam. Ali, s obzirom da selektor hoće da sačeka poslednje utakmice u prvenstvima, da vidi zdravstveni bilten, tek onda će preseći i reći kojih 26 vodi u Katar. Da budem precizniji, Piksi već sada ima 26 igrača u glavi, ali bilo bi neozbiljno da detaljno pričam o tome. Razgovarali jesmo, posavetovali se, ali na njemu je da odluči i saopšti na koje fudbalere računa za Mundijal - rekao je Stojanović za "Kurir" i dodao:

- Što se tiče povreda Mitrovića, Vlahovića, malog Ilića, Lazovića, Mašovića. Svi oni nisu igrali u portekle dve nedelje. Ali, nije ništa strašno, tu se radi o fudbalskim povredama koje nisu zabrinjavajuće. Verujem da će do početka SP sve sanirati. Naš zdravstveni tim je u kontaktu sa igračima i njihovim klubovima. Mislim da javnost ne treba da bude zabrinuta kada su Mitrović i Vlahović u pitanju.

Iako nije želeo da otkrije, Stojanović je istakao da ćemo videti sličnu ekipu kao što je ona koja je nastupala u kvalifikacijama.

- Na spisku selektora su fudbaleri koji su igrali za Srbiju u ovih godinu i po dana. A, iskreno da vam kažem, bilo bi nekorektno prema momcima koji su izneli teret kvalifikacija izostaviti bilo koga od njih sa spiska za SP i voditi nekog drugog. Nismo želeli "padobrance" kao što je ranije bio slučaj. Ljudi smo! Zar je normalno da nekog ko je igrao odstranimo tek tako, zarad nekog koga bi trebalo prodati. Nema šanse.

Podsetimo, fudbaleri Srbije na Mundijalu nastupaju u grupi G, a prvu utakmicu igraće 24. novembra, sa Brazilom, a tu su i Švajcarska i Kamerun.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike