Belodedić progovorio o najmoćnijem Rumunu: Znam ga dugo, donosio mi je sir i jogurt!

06.11.2022

11:16

0

Autor: 24sedam

Član Zvezdine najtrofejnije generacije pričao o Điđiju Bekaliju

Belodedić progovorio o najmoćnijem Rumunu: Znam ga dugo, donosio mi je sir i jogurt!
Copyright mn press/profimedia

Bivši rumunski repezentativac i štoper Crvene zvezde iz njenog najtrofejnijeg perioda Miodrag Belodedić rekao je rumunskim medijima da je poznavao najmoćnijeg čoveka tamošnjeg fudbala Điđija Bekalija još od '80-ih godina i da su kao mladi izlazili zajedno u diskoteke.

Bekali, koji danas važi za jednog od najbogatijih Rumuna i onda se izdvajao po mnogo čemu, a Belodedić kaže da je u vreme režima diktatora Nikolae Čaušeskua, od svog moćnog prijatelja nabavljao sir i jogurt.

- Da, upoznao sam ga. Izlazio sam sa njim u restorane, na žurke, sa njim, sa Hadžijem, Balintom. Bilo nam je teže da se razumemo jer je bio glasniji, hteo je da se nametne. Mnogo ljudi ga je poznavalo, odlično se snašao na svim poljima. Takođe, nama je pomagao, s vremena na vreme, kada nam je nešto trebalo. Donosio nam i sir, dok sam bio kod Hadžija u stanu. Điđi je dolazio i donosio nam sir i jogurt. Imali su dosta ovaca - naveo je Miodrag Belodedić.

Jedan od najboljih štopera Evrope u svoje vreme prebegao je u Srbiju 1988. godine još dok je bio aktuelan Čaušeskov režim, pre revolucije koja će godinu dana kasnije zbaciti sa vlasti, osuditi na smrt i streljati.

Belodedić je godinu dana bio u Beogradu čekajući dozvolu od FIFA da zaigra za Crvenu zvezdu, sa kojom je 1991. godine postao prvak Evrope u Bariju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike