Ukrajinci izludeli zbog reči gazde Steaue: Otkazan meč sa kijevskim Dinamom zato što Rumun ima svoju verziju rata

14.04.2022

11:49

0

Autor: 24sedam

Bogati Rumun strašno uvredio Ukrajince

Ukrajinci izludeli zbog reči gazde Steaue: Otkazan meč sa kijevskim Dinamom zato što Rumun ima svoju verziju rata
profimedia-0467998292 - Copyright Profimedia/Alex Nicodim/Imago

Navijači kijevskog Dinama uspeli su da izvrše pritisak na upravu kluba i gazdu Igora Srkisa i da otkaže prijateljsku utakmicu u Bukureštu protiv Steaue.

Razlog za ovako radikalan potez ukrajinskih navijača bila je izjava kontroverznog gazde rumunskog kluba Điđija Bekalija, koji je dao svoju verziju rata u njihovoj zemlji.

Bekali je, naime, rekao da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski došao na vlast zahvaljujući pomoći nedavno uhapšenog oligarha Viktora Medvedčuka, koji je proglašen za čoveka od poverenje Vladimira Putina, dok je borce iz formacije AZOV nazvao nacistima, baš kao i zvanična ruska politika.

 

 

Posle ovih izjava bogatog Rumuna, Ukrajinci su postavili jasno pitanje - da li Dinamo može da igra protiv kluba, čiji vlasnik ima takve stavove o ratu, i na kraju su pritiskom došli do cilja. Rumun na klupi Dinama Mirčea Lučesku, koji je i sam bio pod udarom navijača zbog izjave da ruski sportisti ne treba da trpe sankcije, probao je da pronađe objašnjenje za neodigravanje prijateljskog meča:

- Nismo imali na raspolaganju pravi stadion za ovaj događaj koji nije samo fudbalski meč. Nismo mogli da idemo ispod standarda utakmice u Varšavi gde smo igrali protiv Legije - rekao je Lučesku.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike