Zvezdin Amerikanac se oporavio od korone

12.10.2020

13:07 >> 15:36

0

Autor: D. B.

Dobre vesti stižu sa Malog Kalemegdana

Zvezdin Amerikanac se oporavio od korone
Copyright MN Press

Tri utakmice, tri pobede. To je bilans Crvene zvezde na mečevima protiv Cibone i Borca iz Čačka u ABA ligi, između kojih je stigao i trijumf nad Baskonijom u Evroligi.

I umesto da makar malo uživaju u ostvarenim rezultatima, već sutra pred izabranicima Saše Obradvoića je novi, veliki izazov – okršaj sa Žalgirisom (utorak, 19.00).

Ono što je dobra vest za sve navijače crveno-belih je da je jutros trenirao Emanuel Teri, kao i povratnik na Mali Kalemegdan Tejlor Ročesti.

– Izuzetno je važno da imamo dobru energiju i u tom smislu jučerašnja utakmica nije imala veliku potošnju i verujem da ćemo moći da odgovorimo u tom delu plana pred ovu utakmicu. Dolazi nam jedna vrlo jaka, organizovana i dobro trenirana ekipa koja ima glavu i rep. Znamo odakle nam preti glavna opasnost, ona dolazi kroz plejmejkere tu su i dalje Vokap, Lejavičijus, Grigonis i Milaknis kao najbolji šuteri. U Lovernju imaju dobar balans te spoljne i unutrašnje igre. S obzirom na naš dobar niz na početku, imamo razloga da se nadamo da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i da dođemo do pobede – uverava trener crveno-belih Saša Obradović.

Novi centar Crvene zvezde ocu na samrti obećao da će uspeti

Jedan od aduta Crvene zvezde u reketu Marko Jagodić Kuridža svestan je snage rivala iz Litvanije.

-Dolazi nam dobra ekipa, dobro su startovali, sigurno da sa velikim samopuzdanjem stižu u Beograd uz želju da nastave niz. Sa druge strane i mi smo dobro odigrali nekoliko poslednjih utakmica, raspored jeste težak, ali kako je nama, tako je i ostalima, nemamo šta da se žalimo. Sprmamo se za Žalgiris od jutros, nemamo puno vremena, ali najvažnije je da mi izađemo i budemo pravi. Uz dobru energiju i uz pametne odluke možemo da dođemo do pobede. Imaju dosta dobrih igrača koji imaju evroligaškog iskustva, ne samo Vokapa i Lovernja. Zaista su dobar tim zaista, a na nama je da uradimo šta je do nas kako bi došli do bodova – rekao je Kuridža

Crveno-beli će već u sredu, u ranim jutarnjim časovima otputovati u Francusku, gde ih u četvrtak očekuje duel protiv Asvela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike