Zvezdini klinci na ispitu generacije! AZ je poslednja prepreka ka Ligi šampiona

01.11.2022

05:55

0

Autor: 24sedam

- Svi verujemo da možemo da prođemo - rekao je Zoran Rendulić

Zvezdini klinci na ispitu generacije! AZ je poslednja prepreka ka Ligi šampiona
Zoran Rendulić - Copyright FK Crvena zvezda

Pred omladincima Crvene zvezde je nova utakmica u Ligi šampiona. Posle remija sa AZ Alkmarom u Holandiji, danas (18.00) ih očekuje revanš. Ugostiće ih na stadionu Voždovca, a očekivanja pred meč izneo je strateg crveno-belih Zoran Rendulić.

- Svi verujemo da možemo da prođemo. Drugo poluvreme iz prvog meča je putokaz kako bismo trebali da radimo svih 90 minuta. Pogotovo jer igramo protiv jedne sjajne ekipe, šampiona Holandije. Sigurno da nam neće praštati greške. Moramo svih 90 minuta da budemo maksimalno koncentrisani. Svaki igrač mora da radi i defanzivno i ofanzivno.

Mi ne biramo protivnika. Moraćemo da se prilagodimo protivniku koji je dosta kvalitetan. Učim ih da od prvog dana budu takmičari, i tako pristupam i ovoj utakmici. Moraju da budu koncentrisani od prvog do poslednjeg minuta, jer je ovo najviši nivo omladinskog fudbala – kazao je Rendulić koji je već dobro upoznao rivala.

- Sada je mnogo lakše. Bolje ih poznajemo. Mislim da smo im tamo dali celo jedno poluvreme. Možda je to zbog nesvesnog straha ili zbog drugih oscilacija, ali to je sve normalno.

Svi igrači koji su igrali i prvu utakmicu su na raspolaganju. Tu su i prvotimci Leković, Stanković i Mijatović, ali još uvek nisam odlučio ko će da igra. Mislim da svako zna šta treba da radi na terenu.

Za kraj, pozvao je i navijače.

- Ovo je najveći ispit ove generacije. Mislim da nema veće utakmice od ove sutrašnje. Nekima će se sigurno promeniti karijera nakon ovog meča. Prava prilika da navijači napune stadion  i nadam se da će tako i biti, jer su ovi momci to zaslužili - zaključio je Rendulić.

Podsećamo, u Holandiji je završeno rezultatom 2:2, golovima Jovana Mijatovića i Alekseja Vukičevića. Crveno-beli će u slučaju trijumfa izboriti plasman u "nokaut" fazu Lige šampiona za mlade.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike