Nišlije se nisu pitale ništa, Partizanovi špicevi se razgoropadili u Humskoj

30.10.2022

19:50

0

Autor: 24sedam

Crno-beli savladali Radnički rezultatom 4:0.

Nišlije se nisu pitale ništa, Partizanovi špicevi se razgoropadili u Humskoj
Partizan - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 4:0 (2:0). Golove za crno-bele postigli su Pavlović u 8, Rikardo u 15. i 55. i Baždar u 84. minutu.

Tim Gordana Petrića nije imao ravnopravnog rivala u niškom timu nijednog trenutka. Već na startu, Baždar je pogodio stativu, a već posle šest minuta igre jedan pogrešan pas Gakua, Pavlović je iskoristio za udarac iz daljine koji je završio u desnom donjem uglu Rosićevog gola.

Kasnije se otpor Radničkog samo sporadično osećao i već je bilo jasno da će krajnji rezultat zavisiti samo od motivacije domaćih igrača. A, bilo ih je večeras, jer Petrić je po prvi put posle devet meseci pustio na teren oporavljenog Danila Pantića i Sameda Baždara, da deluje iza leđa Rikarda i Pavlovića. Ovo je bila dobitna kombinacija, dvojica gladnih lopte i igre, uz tandem rutinera, pa je goleada nastavljena Pantićevim kornerom koji je Rikardo sa prve stative pretvorio u 2:0.

Nastavak se odigrao po matrici svega viđenog u prvom delu igre. Dominantan Partizan, siguran u pasu, dobre kretnje i čvrsto u odbrani. Nije bilo brzine Dijabatea i Meniga koja bi plašila rivala, ali se prostor drugačije napadao! Rikardo je iz svega profitirao postigavši drugi gol, a Natho se postarao da i Baždar dođe do zasluženog upisivanja u strelce.

Partizan u četvrtak igra svoj meč odluke u Ligi konferencija protiv Slovackog. Bod vodi crno-bele sigurno u narednu rundu, pobeda bi mogla da donese i prvo mesto u grupi, ali dosta toga zavsisi i od ishoda meča Keln - Nica.

Ovako se razvijala utakmica iz minuta u minut

90. minut - Minaković ni sekund više, svira odmah kraj!

84. minut - Gool, Baždar - 4:0! Pas Natha na tacni za tinejdžera koji je sa oko 12 metra pogodio ugao po zemlji. Posle toga i žuti karton za skidanje dresa prilikom proslave gola. Zaslužio je i gol i sankciju, odlična partija ovog dečaka iz Novog Pazara.

81. minut - Korner za Partizan, mada Natho reklamira igru rukom Đorđevića. VAR kaže da nema osnova za penal, Vujačić je probao glavom, nije bio precizan.

80. minut - Izašao je Jovanović, ušao je Tomić.

77. minut - Ukazuje se pomoć Mesaroviću.

74. minut - Žuti za Belića! Start iza leđa, daleko od svog gola, nepotrebno i grubo!

72. minut - Lutovac umesto Živkovića.

70. minut - Filip Frej umesto Đurišića, Stefan Mihajlović umesto Štulića.

69. minut - Nathov skraćeni korner, napravia se gužva, on je odigrao kratko do Živkovića koji je nabacio i nije to dobro uradio.

66. minut - Spremaju se Natho, Dijabate i Terzić, izlaze Pantić, Rikardo i Traore. Dobra partija Pantića posle pauze koja je počela na pripremama u Turskoj krajem januara kada je povredio ligamente kolena.

65. minut - Partizan pokušava da zaključa loptu za rivala. Odlično ih sluša, kratki pasovi na centru, dobro otkrivanje, igrači Radničkog samo faulom mogu to da zaustave. 

59. minut izlaze Cvetković i Dimić, ulaze Petrov i Ajdar.

57. minut - Stativa, šut Mesarovića!

55. minut - Goool, Rikardo! 3:0! Kontra, pa lepo kombinovanje Pavlovića i Rikarda, da bi ovaj drugi ušao u kazneni i sa oko 15 metara savladao Rosića.

49. minut - Duel Saničanina i Štulića, Minaković daje žuti štoperu domaćih i postavlja loptu dva metra od kaznenog Popovića, Nišlije na kraju ne koriste ovu lepu priliku da smanje vođstvo.

46. minut - Odmah šansa za Bažarda, sevnula je kontra posle pete Rikarda u prazan prostor za mladog napadača crno-belih, njegov pokušaj sa 16 metara Rosiće je kranjim naporom izbacio u korner. Udarac sa ugla nije doneo opasnost za goste.

46. minut - Nastavlja se duel u Humskoj!

 

poluvreme

44. minut - Žuti za Đurišića zbog starta nad Pantićem iza leđa.

41. minut - Korner je izveo Živković, Vujačić u skoku najviši, ali nije bio na lopti, stvorila se u nastavku gužva koja se završila autom za domaće u visini kaznenog Nišlija.

38. minut - Greška Đurišića, ne koristi je Pavlović, njegov udarac sa 16 metara prošao pored stative.

35. minut - Dobar napad Radničkog ponovo zaustavlja Saničanin! Dimić je šutirao, štoper se odlično postavio i izbio loptu u aut.

30. minut - Belić probao Rosićevu spremnost, šut posred gola, brani golman Radničkog!

27. minut - Cvetković sa leve strane ušao u sredinu, odakle je odmah raspalio po lopti gađajući prvu stativu. Popović paradom brani!

25. minut - Crno-beli pomalo obaraju tempo, igra se više pozadi, gde kombinuju dvojica štopera uz pomoć zadnjeg veznog ili Baždara koji se vraća do svoje polovine.

22. minut - Gaku je sa levog beka lepo centrirao, lopta je preletela sve u srcu kaznenog koji su se spremali na skok, došla je do Mesarovića, usledio je snažan šut, Popović je već bio savladan, ali Saničanin se pomdetnuo, izgledalo je da je pogođen u stomak, uglavnom ništa od gola u prvoj šansi za Radnički!

21. minut - Žuti za Savića zbog oštrog starta na Beliću!

18. minut - Pantić više ulazi u sredinu, tako da Urošević ima više prostora na svom boku! Pokazuje u nekoliko navrata da se uželeo fudbala.

15. minut - Korner za Partizan! Pantić do Rikarda i gol - 2:0! Gol glavom sa prve stative!

13. minut - Korner za radnički, izveo ga je Jovanović, Urošević očistio opasnost, pa posle direktnog duela sa Jovanovićem ponovo mu dao šansu da izvede novi korner. Sada je Popović uhvatio loptu.

12. minut - Prošao je i arsenal dobro poznatih uvreda na račun trenera gostiju.

8, minut - Gool, 1:0, Pavlović, prihvatio je pogrešna pas Gakua i sa više od 20 metara odmah se odlučio da gađa donji desni ugao Rosićevog gola. Drugi pogodak za iskusnog centarfora.

7. minut - Mala promena stila igre kod Partizana zbog izostanka dva brza krilna igrača. Uprkos tome, Pavlović pogađa za 1:0!

2. minut - Baždar, stativa! Odličan početak Partizanovog tinejdžera!

1. minut - Počelo je!

Fudbaleri Partizana po tradiciji igraju teške mečeve posle svojih iskušenja na evrosceni, a večeras (19, Arena Sport Premium 1) u Humskoj gostuje Radnički iz Niša sa svojim harizmatičnim trenerom Nenadom Lalatović.

Lalatović je u prošlosti umeo da namuči crno-bele, ali je prošle nedelje posle meča sa Crvenom zvezdom naglasio da na noge Partizanu ide teško hendikepiran za neigranje isključenih Jamkama i Etongua. Treba očekivati da će Nišlije najviše pretiti preko bivših partizanovaca Nikole Štulića, Save Petrova i Saša Marjanovića, pa stoga možda i ne bude akcenat stavljen na defanzivu.

Partizan je pred put u Francusku imao probleme sa povredama Filipovića i Andradea, dok je Fuseni Dijabate ostao duže zbog smrtnog slučaja u porodici i nije jasno koliko će se to zadržavanje odraziti na njegovu spremnost za meč. Ovaj duel dolazi posle remija sa Javorom prošle nedelje i poraza od Nice u četvrtak.

BLOG UŽIVO:

Partizan - Radnički, 19.00, Arena Sport Premium 1

Stadion Partizana: Sudija Nenad Minaković.

Partizan: Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Belić, Traore, Pantić, Baždar - Pavlović, Rikardo.

Radnički: Rosić, Cvetković, Savić, Gaku, Stajić; Mesarović, Đurišić, Dimić, Jovanović, Dimić, Đorđević, Štulić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike