Čelsi je ovakvog menadžera čekao 116 godina! Poter na pragu rekorda za koji se verovalo da je večan!

26.10.2022

07:34

0

Autor: 24sedam

Još od 1906. godine nijedan menadžer "plavaca" nije počeo mandat sa devet utakmica bez poraza

Čelsi je ovakvog menadžera čekao 116 godina! Poter na pragu rekorda za koji se verovalo da je večan!
Grejem Poter - Copyright Profimedia

Nije Hari Poter, ali ga navijači Čelsija već smatraju čarobnjakom.

Novi menadžer Čelsija Grejem Poter je posle samo devet mečeva na klupi "plavaca" izjednačio rekord star 116 godina. Rekord za koji se mislilo da će biti večan!

Naime, sve od 1906. godine i Vilijama Luisa nijedan engleski trener Čelsija nije počeo svoj mandat u klubu serijom od devet susreta bez poraza. Sve do Potera, koji je u klub došao umesto Tomasa Tuhela.

 

 

Pobeda nad Salcburgom od 2:1 u Ligi šampiona znali da je Grejem Poter stao uz rame pomenutom Luisu, a priliku da ispiše novu stranicu istorije Čelsija imaće već u subotu kada gostuje Brajtonu u 14. kolu Premijer lige.

Niz Poterovog Čelsija počeo je baš protiv Salcburga, bilo je 1:1 na Stamford Bridžu, pa su usledile pobede nad Kristal palasom od 2:1, Milanom i Vulverhemptonom po 3:0, pa ponovo Milanom i Aston Vilom od po 2:0. Pre poslednje pobede koju smo već pomenuli Čelsi je dva puta remizirao, sa Brentfordom 0:0 i Mančester junajtedom (1:1).

 

 

Zanimljivo je da je Poter izjednačio i rekord Roberta di Matea iz 2012. godine sa četiri meča bez poraza u Ligi šampiona, te da su "plavci" tada podigli pehar namenjen prvaku Evrope.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike