Ovako se voli svoja zemlja: Mitrović celom svetu objasnio koliko mu znači Srbija!

22.10.2022

14:30

0

Napadač Orlova otkrio da jedva čeka početak Mundijala

Ovako se voli svoja zemlja: Mitrović celom svetu objasnio koliko mu znači Srbija!
0MET3686-1 - Copyright MN Press

Srbija sa nestrpljenjem očekuje početak Mundijala, a nema dileme da se najviše očekuje od napadača Orlova Aleksandra Mitrovića.

Fudbaler Fulama otkrio je da igranje za reprezentaciju nešto posebno za njega i da jedva čeka početak SP u Kataru.  

- Dugo vremena nije bilo reprezentativnih mečeva, ali kada predstavljate svoju državu, vreme i mesto uopšte nije važno. I kada je sezona gotova, reprezentativni mečevi su važni, bez obzira da je li je u pitanju prijateljska, ili takmičarska utakmica. Utakmice koje dolaze su jako bitni i mi ćemo dati sve od sebe. To je najvažnija prilika koja mi je ukazana u karijeri. Nositi dres i predstavljati državu na velikim turnirima, to nema cenu. Ne samo u fudbalu, tako je koji god sport da je u pitanju. To je uvek veliko zadovoljstvo za svakoga. Kao što rekoh, predstavljati svoje ljude i igrati za svoju državu je najveća moguća privilegija - započeo je Mitrović za sajt FIFA.

Napadač Fulama je već imao iskustvo na velikim takmičenjima, jer je pre četiri godine igrao na Mundijalu u Rusiji.

- Mnogo mi je to značilo kao igraču. Uvek ste željni da učestvujete na najvećim takmičenjima i borite se protiv najboljih rivala. Zahvalan sam što sam već imao priliku da učestvujem na Svetskom prvenstu i postignem pogodak, čime je doživljaj još dodatno poboljšan. Mislim da se većina naših fudbalera već takmičilo na Svetskom prvenstvu. Imamo određenog iskustva, tako da ćemo se pripremiti i verujemo da će rezultat biti bolji. Prošli put nismo imali sreće. Neke stvari nam jednostavno nisu išle na ruku. Možda je to bilo zbog manjka iskustva. Ovog puta smo spremni. Igrači, ceo nacionalni tim i cela zemlja. Svi su uzbuđeni zbog Svetskog prvenstva.

Mitar je priznao da su golovi njegov posao i da se nada da će tako biti i na predstojećem Mundijalu. 

- To mi je posao. Kada igram za reprezentaciju, za Fulam ili bilo gde drugde, ljudi očekuju od mene da postignem gol. To je ono što ja radim. Pod velikim ste pritiskom kada ste napadač. Ne možete samo da igrate dobro, morate postići gol. Najveći pritisak dolazi iz toga što to treba da uradim na svakom meču. Tokom svoje karijere, navikao sam se na ovo. Sviđa mi se pritisak i šta mogu da uradim sa njim. Volim da dam gol i da osetim pritisak na svojim ramenima. Znam šta svi očekuju od mene. Najbolji osećaj je kada su svi srećni zbog onoga što si uradio. Volim da dam gol i sviđa mi se što svi očekuju od mene da postignem gol. To znači da sam dobar u tome - zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike