Borjanovoj reprezentaciji se bliži Mundijal, a problemi se gomilaju: Jedan igrač izrekao zabranu savezu

22.10.2022

07:11

1

Sve se pretvara u pravi haos

Borjanovoj reprezentaciji se bliži Mundijal, a problemi se gomilaju: Jedan igrač izrekao zabranu savezu
Tan2022-1-30_23227930_0 - Copyright Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Bliži nam se Mundijal u Kataru, tek drugi za Kanadu, a prvi za njenog golmana Milana Borjana. Ipak, umesto da slave i pripremaju se za planetarnu smotru fudbala, u selekciji zemlje javorovog lista je pravi haos!

Sukob reprezentativaca i Fudbalskog saveza Kanade oko neisplaćenih premija sada je eskalirao.

Jedan od najboljih bekova sveta, zvezda Bajern Minhena Alfonso Dejvis zabranio je Savezu da prodaje njegov dres!

Igračev agent Nik Huse obavestio je prodavnicu da nema više dozvolu za prodaju jer Savez nije dobio saglasnost igrača da koristi njegovo ime i lik.

- Reprezentativci nikada nisu dobili svoj deo od prodaje dresova, a trebalo bi. Hoćemo samo ono što je fer, tako da igrači apsolutno mogu i treba da rade ovo.

Na sajtu Kanada soker može se naći samo jedan ženski dres sa prezimenom Dejvis. Igračev agent kaže da njegov lik mogu da koriste samo brendovi sa kojima ima ovaj bek ima lične ugovore, a to su Banka Montreala i Najki.

Sindikat reprezentativaca je u avgustu angažovao kompaniju za sportski marketing, koja bi trebalo da ispita kakva prava imaju na eksploataciju svog liga. Ta firma je upozorila Savez da ne sme da koristi likove igrača iz reprezentacije bez dozvole.

Savez je odgovorio da su sponzori ranije koristili grupne slike reprezentativaca u prošlosti i da bi trebalo da nastave i dalje.

Ova situacija smanjuje mogućnosti Saveza da marketinški potpuno iskoristi prvi plasman Kanade na Mundijal još od 1986. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike