Lopta je stala! Legendarni Francuz okačio kopačke o klin

21.10.2022

13:16

0

Autor: 24sedam

Izabrao je i novi posao, ostaće u fudbalu

Lopta je stala! Legendarni Francuz okačio kopačke o klin
Frank Riberi - Copyright MN Press

Frank Riberi objavio je da više neće profesionalno igrati fudbal. Nekadašnji reprezentativac Francuske, sada 39-godišnjak je takođe dodao da će se priključiti stručnom štabu Salernitane u kojoj je i okončao igračku karijeru.

U poslednjih nekoliko godina, imao je mnogo problema sa povredama, pa je odluka i logična. Uostalom, to je i najavio nedavno.

- Lopta je stala. Emocije u meni nisu. Hvala svima za ovu veliku avanturu - rekao je Roberi navijačima Salernitane uoči utakmice sa Specijom.

Tada će biti na klupi, ali u novoj ulozi.

- Imati ga u štabu je zadovoljstvo. Mogao je da bude bilo gde u svetu, ali je izabrao nas. Biće saradnik, a možda jednog dana i trener. Sada je sa druge strane, ali i dalje volim njegovu volju da uči - kazao je Davide Nikola uoči duela sa Specijom.

Seniorsku karijeru je počeo u Bulonju, a zatim je igrao i za Ale, Brest, Mec i Galatasaraj. Onda je od 2005. do 2007. godine nosio dres Olimpika iz Marseja, a onda su usledile i godine staža u Bajernu.

U nemačkom velikanu je bio čak 12 sezona, odigrao 425 utakmice, uz 124 gola i 182 asistencije. Osvojio je devet bundesligaških titula, šest nacionalnih kupova, Ligu šampiona i svetsku klupsku titulu.

Onda je otišao u Italiju, u Fiorentinu, a penziju je dočekao u Salernitani. Za nacionalni tim odigrao je 81 utakmicu.

A počeci jedne velike karijere nisu bili baš laki. Riberi je prepoznatljiv po ožiljku na licu, koji je posledica saobraćajnog udesa kada je imao samo dve godine. Tada je operisan, a mnogo šavova je ostavilo trajne posledice.

Takođe, dok nije ušao u profesionalni fudbal radio je sa ocem na građevini. Kako je jednom priznao, to je bilo dobro životno iskustvo.

A sada je vreme da uživa u plodovima prethodnog rada.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike