Subotić odlučio da kaže "KRAJ": Srbin otkrio čime će se baviti u penziji i šta misli o fudbalu

09.06.2022

20:15

0

Srbin nije više zainteresovan da gleda fudbal, a još manje da ga igra

Subotić odlučio da kaže "KRAJ": Srbin otkrio čime će se baviti u penziji i šta misli o fudbalu
20120904mmPazova05 - Copyright MN Press

Bivši srpski reprezentativac Neven Subotić odlučio je da završi karijeru aktivnog fudbalera nakon 16 godina igranja u Nemačkoj, Francuskoj, Turskoj i Austriji. Subotić još nije zvanično obelodanio ovu odluku, ali je svoju rešenost da kaže "kraj" preneo u intervjuu za list "Augsburger algemajne".

- Samo još nisam imao vremena da to ozvaničim - rekao je Subotić.

Srbin je odigrao ukupno 232 mečeva za Borusiju Dortmund, Union Berlin, Keln i Majnc, dok je u dresu Srbije zabeležio 36 nastupa. Postigao je 16 golova u nemačkom prvenstvu i dva za nacionalni tim.

Profimedia
Neven Subotić i Jirgen Klop

Subotić trenutno radi u svojoj fondaciji za pijaću vodu u Africi i to mu je glavna preokupacija već godinama unazad.

- Sam fudbal je sjajan. Lepo je, ali i zaslepljujuće. Kada trenirate od 10 do 13 časova, dešavaju se i druge stvari. Ali ako se udaljite i uopšte ne učestvujete u društvenom životu, gubite svoju uzorna ulogu. Nisam mogao da podnesem to - priča Subotić o svom odnosu prema fudbalu i životu.

- Pratim fudbal s vremena na vreme. Ali ja ne gledam celu utakmicu, samo najvažnije momente, želim da vidim golove. Mene fudbal sam po sebi ne zanima, ali mi je drago zbog bivših saigrača.

Finale Lige šampiona ga nije interesovalo, iako je njegov fudbalski otac Jirgen Klop sa kojim je bio i u Majncu i u Dortmundu, vodio Liverpul protiv Reala za najvredniji trofej.

Profimedia
Neven Subotić

- Znam da je ovo veoma zbunjujuće. Znam da ljudi lude zbog sporta. Moj otac je najbolji primer, jer on samo gleda ili se bavi sportom. Kad ga pozovem, on gleda i tenis ili drugu italijansku ligu, a mene to nervira jer je mnogo toga tako nebitno.

- Da, imao sam sjajnu karijeru. Nekim timovima bih još mogao da dam nešto, ali i za to je potrebno vreme. Ja to nemam. Ne mogu da igram fudbal i vodim fondaciju kada imam 40 godina. Volim da se obrazujem. Želim da izgradim nešto što će vredeti više u budućnosti od nečega što svake godine postaje sve manje važno. Poslednje godine su mi bile frustrirajuće, posebno zbog mog zdravlja - rekao je Subotić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike