Partizan slavi novu pobedu posle spektakla u Humskoj! 5 golova, penal, crveni karton, sve je stalo u ovaj derbi!(VIDEO)

16.10.2022

18:25

0

Autor: 24sedam

Petrić ubacio Natha i RIkarda za nastavak utakmice

Partizan slavi novu pobedu posle spektakla u Humskoj! 5 golova, penal, crveni karton, sve je stalo u ovaj derbi!(VIDEO)
0MET0810 - Copyright mnpress

Spektakularan derbi 15. kola Superlge odigrali su fudbaleri Partizana i Čukaričkog, a u Humskoj je slavio domaćin sa 3:2 (1:1).

Mnogo, mnogo uzbuđenja doneo je duel 3. i 4. ekipe sa tabele. Igrači su spavali 37. minuta, a onda je počelo da pršti na sve strane. Sve što fudbal nosi videli smo do kraja susreta. Kao prvo 5 golova, a onda i prečke, stative, penal, crveni karton...

 

 

Poveli su gosti iz penala nakon što je Svetozar Marković rukom zaustavio loptu u svom šesnaestercu. Kapiten Čukaričkog Docić bio je siguran. Samo tri minuta kasnije bilo je 1:1. Napravila se gužva u kaznenom prostoru gostiju, lopta je pala na koji metar od gola, a Belić je sjajno šutirao i savladao svog prezimenjaka sa gola Čukaričkog.

Samo što je počelo drugo poluvreme crno-beli su poveli. Odličan skok i udarac glavom Pavlovića. Neodbranjivo za Belića. Zanimljivo je da su oba strelca za Partizan ranije nosila dres Čukaričkog.

Bio je to znak da se utakmica potpuno otvori. Ređale su se šanse na obe strane, a u 75. minutu stiglo je izjednačenje. Izveo je Docić slobodan udarac, pronašao Drezgića, a ovaj je glavom zakucao loptu u mrežu. Samo 5 minuta kasnije Ovusu je propustio priliku da ponovo dovede Čukarički u vođstvo. Istrčao je kontru, zalateo se ka golu Partizana, ali ga je neverovatnom brzinom stigao Belić, uklizao i sprečio čist pogodak.

Kazna za ovaj promašaj stigla je u 85. minutu. Brzo su crno-beli izveli jedan slobodan udarac, kapiten Slobodan Urošević je pobegao čuvarima i pogodio za veliku pobedu Partizana.

Nakon susreta došlo je i do gužve između fudbalera dve ekipe, ali se sve brzo smirilo. Partizan je upisao tri veoma važna boda i sada je na trećem mestu tabele u Superligi, dok je Čukarički skliznuo na četvrto mesto.

Dešavanja sa stadiona u Humskoj mogli ste da pratite u tekstualnom prenosu na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj odličnog derbija! Partizan je pobedio sa 3:2!

90(+4) - E sad se Rikardo baš obrukao. Sam na pet metara od gol pogodio je golmana rivala Belića, kome se mora odati priznanje za odličnu intervenciju!

90. minut - Igraće se još 4 minuta!

88. minut - Navijači Partizana pevaju gostima "Sada lezite". Očigledno im se nije svidelo što su gosti koristili svaku priliku da "uštinu" po koji sekund u finišu susreta.

87. minut - Bila je spremna izmena, a onda je Ovusu napravio glupost. Aplaudirao je sudiji, dobio drugi žuti karton, pa nije zamenjen nego je zbog isključenja napustio igru.

85. minut - 3:2! Slobodan udarac za Partizan. Brzo su ga izveli crno-beli, a Urošević smestio loptu u mrežu!

82. minut - Rikardo je dobio žuti karton zbog prigovora. Belić napustio igru ispraćen aplauzima, na terenu je mladi Baždar.

80. minut - Auuuuu, kakva šansa za Čukarički. Ovusu je išao sam pred Popovića, odnekud se pojavio Belić i sjajnim klizećim startom sprečio siguran gol!

75. minut - 2:2! Slobodan udarac za goste izveo je Docić. Pogodio je Drezgića u glavu, a ovaj je zakucao u gol.

72. minut - Solo akcija Jankovića, zalomio je svoje čuvare i šutirao za malo pored gola. Tražio je korner, pa preterao u reakaciji i dobio žuti karton.

70. minut - Pavlović ispraćen aplauzima napušta igru. Na terenu je Traore, Petrić pojačava vezni red.

67. minut - Sve pršti od fudbala u Humskoj. Sada je Menig šutirao preko gola!

65. minut - Žuti karton za Ovusua, zakačio je Saničanina rukom po licu.

64. minut - Prečka! Rikardo je okrenut leđima golu primio loptu, uspeo da se zagradi i šutne, ali je pogodio samo prečku!

61. minut - Nova šansa za goste! Odličan napad i centaršut Rogana, Ivanović glavom šutira preko gola!

60. minutu - Preti i Ovusu, ali ne uspeva da pogodi. Igra se napadački fudbal na obe strane. Golovi su očigledno otvorili utakmicu.

57. minut - Kovač je van igre, a crno-bele će napasti njihov bivši igrač Đorđe Ivanović.

55. minut - Velika šansa za goste. Badamosi se sjajno ubacio, pokušao da pored Popovića pošalje loptu u mrežu, ali je golman domaćih dokačio taman toliko da njegovi defanzivci očiste situaciju.

54. minut - Šansa za Rikarda, Belić mu je odlično dao loptu u prostor, ali golgeter crno-belih šutira visoko iznad gola.

53. minut  - žuti karton za Tošića zbog oštrog starta nad Dijabateom.

52. minut - Prvi korner za goste izveo je Docić, nije bilo opasnosti po gol Partizana.

47. minut - 2:1! Oštar centaršut Živkovića Pavlović glavom smešta u mrežu! Još jedan bivši igrač Čuakričkog daje gol za Partizan!

46. minut - Promene u poluvremenu na obe strane! U redovima Partizana na terenu su Natho i Rikardo, a na odmor su otišli Andrade i Fejsa. Za Čuakrički će u nastavku igrati Janković umesto Ndijaea.

Kraj prvog pokuvremena. Uspavanka je trajala 37 minuta, a onda je prštalo na sve strane do odlaska na odmor.

45. minut - Velika šansa za Partizan! Pavlović je odlično šutirao, Belić sjajno odbranio!

42. minut - 1:1! Kristijan Belić daje gol za izjednačenje! Bivši igrač Čuakričkog se najbolje snašao u gužvi pred golom rivala.

38. minut - 0:1! Šok u Humskoj, gosti vode. Docić siguran sa bele tačke!

37. minut - Penal za Čukarički! Sudjia je gledao snimak i pokazao na belu tačku!

36. minut - Šansa za Čukarički! Gosti traže penal, pokazuju da je Marković igrao rukom!

33. minut - Ideja oba tima je jasna. Gosti misle isključivo na odbranu i čekaju eventualnu šansu iz kontre. Domaći ne pritiskaju svim silama baš da tu mogućnost ne bi dozvolili rivalu. Ima borbe, ima duela, ali ništa konkretno!

30. minut - Upisao je šut i špic crno-belih Andrija Pavlović. Lopta je završila iznad prečke.

22. minut - Evo i prvog uzbuđenja. Menig je probio kroz sredinu, Dijabate šutirao, ali Belić brani!

20. minut - Baš ništa posebno se ne dešava na terenu.

15. minut - Zaličilo je na šansu za Partizan, ali je ostalo na tome. Pomerili su crno-beli igru bliže golu gostiju, s tim što ništa konkretno dosad nisu napravili.

MN Press
 

10. minut - Spor ritam utakmice, Menig je šutirao sa 20-ak metara ali daleko od gola.

5. minut - Mirno je na terenu, nijedan tim ne želi da rizikuje od starta.

Pre nego što počne utakmica, navijači Partizana tradicionalno "pozdravljaju" rukovdstvo. Čuje se "Uprava napolje!" sa svih tribina.

Fudbaleri i sudije su na terenu. Sve je spremno za veoma važan meč u Superligi. Pravdu deli Milan Stefanović, a pomažu mu Nikola Obradović i Nikola Borović. Četvrti sduja je Pavle Tomić, a u VAR sobi sede Srđan Jovanović i JOvan Šegrt-

Svi u Partizanu sećaju se kako im je baš Čukarički otkinuo bodove prošle sezone u borbi za titulu, ali se nadaju da će sačuvati niz dobrih rezultata na svom terenu. Brđani su poslednji put u Humskoj do boda uspeli da stignu još 2017. godine kada je bilo 0:0.

Godinu dana ranije su slavili poslednji put na stadionu Partizana sa 2:1, a strelac gola za pobedu bio je današnji špic crno-belih Andrija Pavlović.

Trener Partizana napravio je nekoliko iznenađenja, a najveće svakako predstavlja to što utakmicu ne počinju Natho i Rikardo, a na klupi je ostao i Vujačić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Marković, Saničanin, Urošević - Belić, Fejsa - Dijabate, Andrade, Menig - Pavlović.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić - Rogan, Kovačević, Drezgić, Tošić - Sisoko, Docić - Ovusu, Kovač, Ndijae - Badamosi.

 

 

Petak:

Mladost GAT - Mladost Lučani 1:1

(Maksimović 28p - Mirić 78)

Novi Pazar - Vojvodina 1:1

(Nikčević 11p - Busnić 59)

TSC - Voždovac 3:0

(Ilić 39, Mirčevski 79, Đakovac 88)

Subota:

Spartak - Kolubara 2:1

(Bijelović 59, Tanasin 62 - Đuričković 18)

Javor - Radnički Niš 0:2

(Cvetković 25, 62)

Napredak - Radnik 1:0

(Putinčanin 73)

Nedelja:

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:1

(Katai 75p)

Partizan - Čukarički 3:2

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike