Red ispred Benfike: "Grobari", mali Moreira igra toliko dobro da će teško ispuniti očevu želju i zagrati u dresu Partizana

15.10.2022

13:59

0

Autor: 24sedam

Ozbiljan klub se javio za sina nekadašnjeg fudbalera Partizana

Red ispred Benfike: "Grobari", mali Moreira igra toliko dobro da će teško ispuniti očevu želju i zagrati u dresu Partizana
Almami i Dijego Moreira - Copyright FK Partizan

Sin bivšeg fudbalera Partizana Almamija Moreire, Dijego Moreira, nalazi se na meti nekoliko velikih evropskih klubova, jer je partijama u dresu Benfike i U19 selekcije Portugala nagovestio ogroman igrački potencijal.

Prema saznanjima italijanskog "insajdera" Đanluiđija Longarija prvi u redu je Milan, koji je poslednjih godina pokazao veliki interes za najtalentovanije dečake na kontinentu. Moreira je rođen 2004. godine baš kao i srpski reprezentativac Marko Lazetić koji je ove zime za 4.000.000 evra stigao na San Siro iz Crvene zvezde.

Moreira je debitovao za seniore Benfike u martu 2022. Od tada, nije mnogo nastupao za seniorsku ekipu, ali je igrao veliki broj mečeva za juniorski tim u Omladinskoj ligi UEFA, gde ima jedan gol i jednu asistenciju iz četiri nastupa ove sezone.

MN Press
 

U izveštaju se navodi da Moreira ima ugovor sa Benfikom do juna 2024, ali Milan bi se mogao suočiti sa velikom konkurencijom jer se smatra da nekoliko vrhunskih klubova u Evropi uporno prati Moreiru juniora.

Milan je za vreme mandata Paola Maldinija već doveo Miloša Kerkeza, mađarskog Srbina rođenog 2003. godine, ali je on u međuvremenu za preko 2.000.000 prodat AZ Alkmaru ovog leta. Takođe, nedavno je ozvaničen ugovor i sa omladinskim reprezentativcem Srbijem Jan-Karlom Simićem, za koga stručnjaci kažu da je najbolji defanzivac na kontinetu u generaciji 2005.

Ukoliko mladi Moreira završi u društvu dva srpska prospekta, to će verovatno značiti da se Moreiri starijem neće ispuniti želja da mu sin obuče dres Partizana koji je i on nosio. Legenda kaže da je on jednom prilikom izjavio kako bi to voleo da se desi, ali tada nije mogao da pretpostavi meteorski uspon sina.

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike