Kad Holanđanin hvali naše: Ima u karakteru Srba nešto urođeno dobro

15.10.2020

07:59

0

Defanzivac Udinezea Bram Najtink poznaje prirodu srpskih fudbalera

Kad Holanđanin hvali naše: Ima u karakteru Srba nešto urođeno dobro
Copyright Profimedia

Srbi su čvrsti momci – toliko puta izrečena konstatacija u brojnim intervjuima poznatih i manje poznatih igrača iz celog sveta. Poslednji je ovakvu rečenicu izgovorio štoper Udinezea Holanđanin Bram Najtink, koji je upoznao karakter povremenog srpskog reprzentativca Uroša Spajića igrajući s njim u dresu Anderlehta.

-Uroš je pravi defanzivac. Razbijač! Nikada se neće povući iz duela – kaže Najtnink predstavljajući Holanđanima bivšeg saigrača koji je odnedavno član Fejnorda:

-Ako stvari krenu da se otimaju kontroli i da tim počne da pada, onda je on taj koji diže igrače i tera ih na borbu. To je u njegovom karakteru. Ti, srpski momci, često imaju to u svojoj prirodi.

Najntink ne vidi Spajića isključivo kao borca, već ističe i njegovo fudbalsko znanje kao jednu veliku prednost u igri.

MN Press

-Ima dobru loptu i tačno zna šta može, a šta ne može da kontroliše. To ga čini veoma pouzdanim. Nikad neće preduzeti lude poteze i izgubiti loptu. On svojim načinom igre savršeno odgovara Fejnordu.

Tokom sezone u Belgiji, holandsko-sprski tandem štopera nije doneo titulu Anderlehtu, ali su imali dobru godinu u Evropi:

-Bila je to dobra sezona 2016/17. Nismo bili prvaci, ali smo stigli do četvrtfinala Lige Evrope, izbacili smo i Zenit iz takmičenja, a igrali smo sa Mančester junajtedom koji je predvodio Ibrahimović. Sećam se da je Zlatan te noći teško povredio koleno. I kod nas i u Engleskoj je bilo 1:1, ali smo izgubili u produžetku – rekao je Najtink.

Spajić je već u prvom meču za Fejnord  na gostovanju Viljemu II (1:4) zaslužio mesto u idealnom timu kola holandskog šampionata.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike