Milojević stao u odbranu napadača! Kulibali nije greška

11.10.2022

06:28

0

Autor: 24sedam

Strateg crveno-belih ponovo može da računa na Bukarija i Milunovića

Milojević stao u odbranu napadača! Kulibali nije greška
Milojević - Copyright MN Press

Pred fudbalerima Crvene zvezde je nova utakmica u Ligi Evrope. Posle dva poraza od Monaka i Trabzona, ekipa Miloša Milojevića je ubedljivo savladala Ferencvaroš. Već u četvrtak sledi novi okršaj sa Mađarima, ali ovog puta u Budimpešti.

- Ne mogu ni oni nas da iznenade, niti mi njih. Možda može da se promeni dinamika sa profilima igrača. Trener Ferencvaroša stalno igra istu formaciju. Sa aspekta rezultata, ne može bolje nego u prethodnoj utakmici. Ali, što se tiče igre, možemo 10-15 odsto bolje. Moramo da budemo hrabri. Ako budemo hrabri, ako budemo opet tim, imamo šansu za dobar rezultat u Budimpešti - kazao je za TV Arena sport Milojević koji ponovo može da računa na Osmana Bukarija i Nemanju Milunovića.

Zatim se osvrnuo i na formu Marka Gobeljića, koji je odlično odigrao protiv Ferencvaroša, a potom je bio dvostruki strelac protiv Spartaka za vikend.

- Nisam neko ko puno hvali, niti ko puno kritikuje. Znam sve njegove kvalitete. Verujem da mu prija dolazak Vujadina Savića u stručni štab. Znaju se još iz perioda kada je došao u Zvezdu. Jednostavno se namestilo. Nema sumnje da će tako nastaviti ako nastavi da radi kao što radi sada

Volim da imam više raspoloživih igrača koji mogu da daju gol, da ne zavisimo od jednog ili dvojice. Ako to bude Pešić u jednom, Katai u drugom, Ivanić u trećem, to je dobro, ali treba i ostali da budu efikasni.

Protiv Spartaka debitovao je Jegor Prucev. Milojević je naveo da je dobar igrač i da će nastaviti da mu pruža šansu.

- Zaslužio je šansu dobrim radom na treninzima. To je podstrek za sve igrače. Mnogo je bolje trenirao nego što je odigrao protiv Spartaka - rekao je trener Crvene zvezde, a tema razgovora je bio i Kalifa Kulibali.

Posle odlaska Milana Pavkova i Ohija Omoijuanfoa, uz Aleksandra Pešića, Kulibali je jedini klasični napadač. Ali za sada nije pokazao mnogo.

MN Press
 

- Ne mislim da je Kulibali greška. On je tip igrača koji može da se adaptira na samo jedan sistem igre, sa dosta dugih lopti.

On nama u nekim varijantama odgovara. Mislim da će biti koristan. Može lako da se desi da da tri gola, a da ta tri gola donesu devet bodova. U Srbiji svi očekuju da date minimum gol na svakoj utakmici. Najteže je biti napadač ako ne dajete golove, to je svuda, ne samo ovde - zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike