Zvezda je čast, privilegija i ljubav! Prihvatio bih poziv i da je bilo -7! Milojević otkrio ko ga je prvi zvao u Zvezdu

09.10.2022

21:01

0

Obelodanjeni detalji o dolasku među crveno-bele

Zvezda je čast, privilegija i ljubav! Prihvatio bih poziv i da je bilo -7! Milojević otkrio ko ga je prvi zvao u Zvezdu
20221006npMilojevicM11 - Copyright MN Press

Nakon što su fudbaleri Crvene zvezde zaustavljeni na korak od plasmana u Ligu šampiona, Dejan Stanković je odlučio da podnese ostavku, a uprava je poverenje ukazala Milošu Milojeviću, koji je bio deo stručnog štaba od 2019. do 2021. godine.

Stanković je tada crveno-bele ostavio na vodećoj poziciji u domaćem šampionatu, a Milojević je u emisiji "Sportal dvougao", koja se emituje na Blic televiziji, govorio o preuzimanju ekipe sa Marakane.

- Ja sa Zvezdom ne mogu da pregovaram. Nije došlo do toga da mene neko ubeđuje da preuzmem Zvezdu. U tom trenutku kad su me Terzić (Zvezdan Terzić, op.aut), Deki (Dejan Stanković, op.aut) i Mita (Mitar Mrkela, op.aut) ja sam rekao „da“. Nijednog momenta nisam razmišljao šta treba da pregovaram, šta treba da se zaštitim, da se ne zaštitim. Kao što su oni meni verovali i pozvali me, tako verujem i ja njima. Ne volim pregovaranje, kad zovem igrača da dođe u moj tim da se on premišlja. Radije bih onda odustao. Ne bih voleo ni da sam sportski direktor da zovem trenera i da on pregovara. Tako da pregovaranja nije ni bilo - ističe Milojević u premijernoj emisiji "Sportal dvougao" na Blic televiziji, u kojoj je gostovao zajedno sa strategom Partizana, Gordanom Petrićem.

Milojević je potom otkrio i gde se nalazio u momentu kada je poziv srpskog šampiona stigao.

- Bio sam na plaži u Švedskoj, bio je lep dan. Kad su me zvali bilo je „odmah dođi“. Moj prvi utisak je traženje leta za Beograd i bez pakovanja dolazak. Opet kažem, nije bilo pregovora, jer ja prema Zvezdi osećam zahvalnost, odgovornost i pre svega ljubav od malih nogu. Ne mogu da pregovaram sa Zvezdom. Verovao sam u ekipu, u to što je Deki ostavio u amanet. Znao sam da momenat nije idealan, ali samo sam se spakovao i došao.

Inače, Milojević je u prvom mandatu u Zvezdi radio kao pomoćnik Dejana Stankovića, od decembra 2019. do juna 2021.

- Deki me je prvi zvao jer je znao moj stav da bih ja propustio jednu sezonu, da dođe neki trener, pa onda ja kasnije. Nisam hteo da on oseti da sam ja otišao iz Zvezde, da bih sada došao. To nije bio moj plan, moj plan je bio da nekad dođem, ali ne tako brzo. Međutim, nekad se stvari dešavaju brzinom koju ne kontrolišete zbog okolnosti i nemate prostora da razmišljate dugo. Deki mi je ispričao o pojačanjima koja nisam poznavao i to je bilo to. Usledio je razgovor sa Zvezdanom i Mrkelom - naveo je trener poreklom iz Knjaževca i na kraju otkrio da bi preuzeo ekipu i da je poziv stigao u trenucima kada bi ekipa imala 7 bodova manje od večitog rivala:

- Bih! To nema veze sa bodovnom razlikom. Naravno, meni je lakše nego kolegi sa klupe Partizana, ali niam razmišljao o tabeli, ekipi, igračima... Samo sam razmišljao da je to Zvezda, čast, privilegija i ljubav. Nema prostora za odustajenje ili premišljanje - poručuje je Milojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike