Stanković odradio trening, obećao suze, krv i znoj: Ko ne zna za muku, ne zna da se raduje i pobeđuje (GALERIJA)

06.10.2022

16:49

0

Autor: 24sedam

Treći Srbin na klupi tima iz Đenove

Stanković odradio trening, obećao suze, krv i znoj: Ko ne zna za muku, ne zna da se raduje i pobeđuje (GALERIJA)
dejan2 - Copyright Printscreen/YouTube

Trener Sampdorije Dejan Stanković na svom predstavljanju rekao je da se tim iz Đenove prati u Srbiji odavno zbog svih naših igrača i trenera koji su se borili za njene boje. Stanković je citirao i Murinja, tražeći od svihu klubu da daju sve od sebe jer samo na taj način će se izboriti opstanak.

- Nisam došao zbog bodova i plasmana, došao sam zbog Sampdorije. U Srbiji smo odrasli gledajući Sampdoriju, prvo sa Boškovom, pa sa Mihajlovićem, Jugovićem, prateći put u Ligi šampiona. Došao sam zbog kluba, ne zbog plasmana - rekao je Stanković.

Bivši vezista ima jasne ideje o timu koji želi da vidi na terenu:

- Jedino je sigurno da će i ovoga puta biti muke, ali oni koji ne znaju za muku ne znaju ni da se raduju i pobeđuju. Video sam tim, materijal postoji, ali moramo da promenimo mentalitet. Postoji način i način da se izgubi utakmica.

- Moram da budem iskren, ne želeći da osudim nečiji rad: video sam poslednju utakmicu i to nije stav koji mi se dopao. Pre svega, ne smemo da se plašimo snage onih koji nas napadaju, moramo da znamo šta ćemo da branimo. Ponos je važna stvar i nema cenu, ponos kluba, boja i svojih je neprocenjiv.

Ukratko, Stanković želi da ostavi svoj potpis na ovoj Sampdoriji:

- Veoma sam siguran, ne obećavam, ali želim da radim i da prenesem entuzijazam i snagu koju imam u sebi. Ponekad je tim ogledalo karaktera trenera. Uz pomoć svih možemo da se vratimo u mirne vode. Svaka utakmica mora da bude finale. I kao što je moj stari trener i prijatelj Žoze Murinjo govorio: Finale se igra da bi se pobedilo, a ne da bi se igralo. I tako ja to vidim takođe... Moramo svi zajedno da preuzmemo odgovornost. Onda će rezultati doći. Meč za mečom - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike