Piksi neće da priča o Mundijalu, ali je otkrio šta da očekujemo: Uvek na pobedu uz aktraktivan i napadački fudbal!

27.09.2022

21:03

0

Autor: 24sedam

Selektor Orlova ima pregršt razloga za zadovoljstvo

Piksi neće da priča o Mundijalu, ali je otkrio šta da očekujemo: Uvek na pobedu uz aktraktivan i napadački fudbal!
0MET5076 - Copyright MN Press

Srbija dugo nije bila ovako moćna. Možda i nikada u 21. veku nacija nije sa toliko nestrpljenja čekala, ne veliko takmičenje, nego bilo koju utakmicu fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Za kratko vreme Dragan Stojković Piksi je potpuno promenio DNK Orlova. Stvorio je moćnu mašineriju, koja u punoj brzini melje sve pred sobom, a poslednja u nizu „žrtvi“ Tadića i drugova bila je Norveška koja je u Oslu savladana 2:0 za plasman u elitnu diviziju Lige nacija.

- Bilo je malih problema u startu utakmice što je normalno, ali mislim da je do izražaja kasnije došla naša pas igra i ideje koje želimo da pokažemo na terenu donele su prednost i zasluženu pobedu na kraju – kazao je za TV Arena sport odmah posle meča selektor Stojković.

Nije želeo Piksi ni reč da kaže o predstojećem Mundijalu u Kataru, konstatacijom da to tog događaja ima vremena, ali je kroz analizu meča sa Norvežanima nagovestio šta možemo da očekujemo za nešto manje od dva meseca u Dohi.

- Srbija uvek ide na pobedu i uvek želi da pokaže atraktivan i napadački fudbal. Nebitno s kim igra. Napravili smo lepe stvari zahvaljujući zdravoj grupi igrača koja apsolutno razume taktičke zamisli koje tražimo od njih – kazao je selektor, pa dodao:

- Neverovatna solidarnost i na terenu i van njega. Videli ste posle drugog gola kakva je to radost bila praktično svih igrača, što znači da oni deluju i pokazuju da su tim i to me raduje. Mislim da smo potpuno nadigrali Norvešku, jer ako će duge lopte da pobede tehniku onda ja ne znam šta je fudbal – istakao je Dragan Stojković Piksi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike