Haland je večita Piksijeva inspiracija! Selektor Orlova opet oduševio odgovorom na pitanje o norveškoj zvezdi!

26.09.2022

17:33

0

Autor: 24sedam

Srbija u utorka u Oslu spušta zavesu na Ligu nacija

Haland je večita Piksijeva inspiracija! Selektor Orlova opet oduševio odgovorom na pitanje o norveškoj zvezdi!
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Zvezda Mančester sitija i norveške reprezentacije Erling Haland očigledno je velika inspiracija selektoru Orlova Draganu Stojkoviću Piksiju. Jer, kako drugačije protumačiti to što je legendarni srpski fudbaler i drugi put uoči meča sa Skandinavcima dao maestralan odgovor na pitanje o, po mišljenju mnogih, najboljim mladim svetskim napadačem.

Podsetimo, Piksi je pred beogradski meč dve selekcije na konferenciji za medije nasmejao sve  pitanjem „Ko je Haland“, da bi pred sutrašnji okršaj na zatvaranju sezone u Ligi nacija bio još inspirativniji.

- Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja - rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Norveška i Srbija u utorak od 20.45 u Oslu u direktnom duelu odlučuju ko će biti pobednik grupe i izboriti plasman u A Ligu nacija.

- Utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće.Treba biti maksimalno skoncentrisan, voditi računa o njihovim centarštevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora - izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Oslu.

Selektor Stojković rekao je da ni ovoga puta nema ni najmanju dilemu oko sastava tima.

- Naravno da u glavi opet imam startnih 11, bez obzira što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinković-Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktavan fudbal, tako će biti i sutra u Oslu – rekao je Stojković.

Kapiten Srbije Dušan Tadić, koji će protiv Norveške odigrati jubilarnu 90. utakmicu u dresu nacionalnog tima, kaže da nije bitan broj utakmica, već rezultat koji se napravi sa reprezentacijom.

- Dakle, računa se broj pobeda, broj učešća na završnim turnirima Evropskog i Svetskog prvenstva. Inidivualna statistika je nebitna, pogotovo taj broj nastupa. Očekuje nas jedna izuzetno zahtevna utakmica. Ulog je prvo mesto u grupi i plasman u viši rang Lige nacija – kazao je Tadić, pa dodao:

- Daćemo sve od sebe da osvojima tri boda u Oslu. Norveška ima odličnu ekipu, nisu tu samo Haland i Odegard. Pobedili su nas u Beogradu, ali tada je jedan detalj prelomio u njihovu korist. Naša ideja ostaje ista, želimo da dominiramo od prvog minuta i da ofanzivnom igrom stignemo do cilja. To je ono što Mister Stojković traži od nas na svakoj utakmici. Da igramo lep fudbal i da kroz igru stižemo do rezultata – istakao je Dušan Tadić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike