Vlahović igrao kao zmaj, Mitrovića moraju da tuku, Lukić doktorski! Piksi pohvalio svoje igrače, pa nasmejao sve na pitanje o Halandu

25.09.2022

11:50

0

Selektor je zahvalio i deci koja su sinoć bila na stadionu

Vlahović igrao kao zmaj, Mitrovića moraju da tuku, Lukić doktorski! Piksi pohvalio svoje igrače, pa nasmejao sve na pitanje o Halandu
20220924npSerbia13 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije bila je ubedljiva protiv Švedske u meču pete runde Lige nacija, na stadionu Rajko Mitić, trijumfovali su sa 4:1, a sada je na redu gostovanje Norveškoj, kako bi potvrdili mesto u drugom šeširu pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali i izborili A diviziju.

Nakon trijumfa nad Šveđanima, selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi je imao mnogo razloga da bude zadovoljan, pa nije propustio priliku da pohvali svoje igrače, ali i da se našali na konferenciji za medije.

Duel je između ostalog, het-trikom obeležio Aleksandar Mitrović, koji je veći deo meča igrao u tandemu sa Dušanom Vlahovićem.

- Videlo se još jednom da Mitrović i Vlahović mogu da igraju zajedno. Mnogo se žrtvuju za tim. Mitrović je postigao tri gola, a Vlahović je odigrao briljantnu utakmicu i bez gola. Igrao je kao zmaj! Nema veze što nije postigao pogodak, jer se kretao sjajno, ulazio u šesnaesterac, pokazao posvećenost na visokom nivou. Njih dvojica se razumeju jako dobro, stalna su opasnost po odbrane, u svakom trenutu - istakao je Dragan Stojković Piksi.

Nažalost, Mitrović je utakmicu završio ranije, zbog nezgodnog udarca, pa je neizvestan za meč sa Norvežanima, koji je na programu u utorak od 20.45.

- Mitrović je dobio udarac, ali znajući njega, ne verujem da će propustiti utakmicu pa makar imao bolove. On daje sebe sto odsto, nadam se da nije ništa ozbiljno. Imamo još nekoliko dana, videćemo. Nezgodan je udarac, ali moraju da ga tuku malo, dao im je tri gola.

Četvrti pogodak Srbije delo je Saše Lukića, a Stojković je kratko rekao - disertacija!

- Sve ovo što se dešava sa njim i ovaj prelepi gol, sve sam to ja znao. Da poseduje fantastične kvalitete kao fudbaler, ozbiljan je momak, imam puno poverenje u njega, njegovu igru, fudbalsku inteligenciju. A, ovo večeras je bila fudbalska disertacija! Fenomenalno. Još kada postignete onako prelep gol, to ne može svako. Odigrao je doktorski i bez pogotka, a nije mu prvi put.

Na terenu su bili i debitanti. Stefan Mitrović (mlađi) je ušao sa klupe, u finišu meča, dok je Srđan Babić bio starter.

- Odbrana, vrlo korektna, igra vrlo stabilna. Drago mi je zbog debitanta Babića, igrao je zrelo, kao na treningu u zahtevima u igri. Uradio je sve na odličan način - istakao je selektor, pa se dotakao rano primljenog pogotka:

- Mislim da je predivno veče za nas, briljantna igra, rezultat takođe. Pokazali smo stil igre koji mi gajimo i želimo i dalje da pokazujemo. Primljeni gol nas nije poremetio, naprotiv, dao nam je dodatni motiv da nastavimo sa lepim akcijama, pas igrom i to je dalo rezultat. Svi su uživali, pogotovo klinci i meni je mnogo drago zbog njih, da će ovo veče pamtiti kao prelepo sećanje. Hvala im na svemu.

Na kraju, komentarisao je i naredni meč i gostovanju Norveškoj, koja napada sa Erlingom Halandom, jednim od najboljih napadača današnjice.

- Nisam previše razmišljao o Oslu, samo o ovoj utakmici što je sad za nama. Sledi izazov u Norveškoj, imamo vremena da se pripremimo na najbolji način. Haland? Ja ne igram, to morate da pitate igrače kako da ga zaustave. Moramo da budemo obazrivi, sa visokom koncentracijom sve vreme. Sigurno ga nećemo markirati, igraćemo zonu, nadam se da ćemo uspeti da ga neutrališemo - poručio je Dragan Stojković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike