Momak iz Vrbasa lupio šamar Srbiji! Miloš Kerkez: Igraću za Mađarsku, oni me poštuju, to im ne mogu zaboraviti!

23.09.2022

08:49

0

Autor: 24sedam

Jedan od najboljih levih bekova u svom godištu rekao da Srbija za njega nikad nije bila opcija

Momak iz Vrbasa lupio šamar Srbiji! Miloš Kerkez: Igraću za Mađarsku, oni me poštuju, to im ne mogu zaboraviti!
Miloš Kerkez - Copyright Printscreen/YouTube

Supertalentovani fudbaler rođen u Vrbasu Miloš Kerkez igraće za Mađarsku u Ligi nacija, čime će postati zauvek izgubljen za nacionalni tim Srbije. Levi bek AZ Alkmara već je bio na spisku selektora Mađarske Marija Rosija, a večeras protiv Nemačke bi mogao i da debituje.

Kerkez ima 18 godina, iskustvo igranja za "primaveru" Milana, da bi od letos postao standardan u prvom timu holandskog kluba. U izjavi za mađarske medije Kerkez jednostavno kaže da igranje za Srbiju nikad nije bila opcija i da je ta odluka o nastupu za Mađarsku odavno doneta:

 

 

- Srbija mi nikada nije prišla, Mađarska je to uradila kad nisam imao punih petnaest godina. Ovde me poštuju, kao i moju porodicu, to nikada neću zaboraviti. Od početka sam odlučio da, ako dostignem taj nivo, želim da igram u seniorskoj reprezentaciji Mađarske. Uvek je čast igrati u reprezentaciji, nije bitno da li selektor računa na mene pet ili devedeset minuta, dajem sve od sebe. Osećam se spreman za to - rekao je Miloš Kerkez za mađarske medije.

Kerkez je iz Đera prešao u Milan na insistiranje Paola Maldinija.

 

 

- Mnogi su bili zainteresovani za mene, ali sam mislio da ću ostati u Mađarskoj i razvijati se kod kuće, a onda preko leta da odem u inostranstvo. Dva dana pre kraja prelaznog roka, Paolo Maldini me je pozvao telefonom i rekao da želi da razgovara sa mnom i mojim ocem. Njegov poziv je bio veliki podsticaj, kada Maldini zove ne razmišljaš mnogo. Tada je već bilo jasno da ću potpisati sa Milanom, nisam mogao da kažem "ne" tako velikom klubu.

Kerkez je bio u sastav "primavere", u timu U19, ali je imao priliku da trenira i sa prvom ekipom.

- Bilo je neverovatno trenirati sa prvim timom... Kada sam prvi put otišao tamo, samo sam pogledao okolo, tu su bili Zlatan Ibrahimović, Rafael Leao... Dva meseca pre toga sam ih gledao samo na televiziji, a onda sam trenirao sa njima.

Osamnaestogodišnji mađarski reprezentativac želeo je više prostora za igru, zato je odlučio da promeni sredinu.

- Milan je ogroman klub, tamo nije lako dobiti priliku u mladosti, ali mislim da sam to zaslužio svojim učinkom. Svaki veliki tim ima drugačiju filozofiju, drugačije se odnose prema mladima, pa sam na kraju odlučio da želim da igram fudbal na profi nivou i da idem dalje. Milan je ponudio ugovor o pozajmici, ali to je uvek rizično, tako da sam svakako želeo stalni ugovor. Nije bilo lako, klub me nije želeo da pusti.

 

 

Konačno, Milan je prihvatio ponudu holandskog AZ.

- Bilo je nekog interesovanja iz Nemačke, ali mi se zaista dopala ponuda AZ, nije bila teška odluka. Ne bih došao ovde da nisam znao da klub planira da proda Ovena Vijndala, jer mi ne bi bilo lako da se borim sa kapitenom da uđem u tim. Rekli su mi da moram da sačekam nekoliko meseci i onda mogu da igram u prvom timu. Čekanje je bilo teško, ali trener mi je pomogao, svake dve nedelje mi je govorio šta su mu planovi za mene, a podržao me je i otac i pomogao mi je da ostanem strpljiv - rekao je Kerkez.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike