Miloš Kerkez velika investicija Milana: Maldiniju se dopala moja brzina, dribling, a najviše mentalitet

07.02.2021

19:13

0

Dečko rođen 2003. godine u Vrbasu došao među rosonere na poziv legende kluba

Miloš Kerkez velika investicija Milana: Maldiniju se dopala moja brzina, dribling, a najviše mentalitet
Copyright Printscreen/Youtube

Mladi srpski fudbaler i kadetski reprezentativac Mađarske Miloš Kerkez potpisao je u januarskom prelaznom roku ugovor sa Milanom i to na insistiranje legende “rosonera” Paola Maldinija. Nekada veliki levi bek “azura” i Milana video je u 17-godišnjem dečaku iz Vrbasa igrača koji bi mogao uskoro da bude alternativa sjajnom Teu Ernandezu:

– Iskreno, sada nisam siguran da bih mogao sa profesionalcima, jer još uvek ne mogu fizički da se nosim sa njima. Ali ako počnem da treniram sa njima, siguran sam da bih se vrlo brzo razvio i mogao bih da igram protiv njih. Ne bojim se izazova, svestan sam svojih sposobnosti, jednostavno moram samo da igram fudbal. Takođe, znam da klub ima planove sa mnom i nisam slučajno ovde – rekao je Kerkez za mađarski DIGI Sport.

Kerkez je 2003. godine rođen u Vrbasu, odakle je zajedno sa roditeljima otišao u Mađarsku.  Igrao je za odgovarajuće selekcije našeg severnog suseda, a sada ljudi iz FSS pokušavaju da ga privole matičnom savetu i selekciji Srbije. Dok se to ne dogodi njegova realnost je Italija, tim primavere Milana.

Profimedia

– Kada moja licenca bude završena, počeću da igram. Maldini je rekao da će trebati najviše deset dana.

Kerkez je uspeo da se upozna sa svojim idolom, a objasnio je i kako je došlo do saradnje sa jednim od najvećih evropskih klubova.

– Nisam ništa znao dok mi moj otac nije jednom rekao za interesovanje Milana, i to je bilo to. Razgovarali smo o tome i odlučili da presečemo! Istina je da me želeo Maldini. Velika je čast što me je doveo najbolji levi bek svih vremena. Bio sam veoma srećan što sam ga upoznao. Mislim da mu se dopao moj mentalitet, jer kada izađem na teren, umro bih za pobedu. Mislim da je to Maldini video. Naravno, primtio je i moje druge osobine poput brzine, driblinga, ali najviše mentalitet.

Zanimljivo je da su u Milanu odlučili da pošalju privatni avion po malog Srbina:

– To je bilo samo zato što se sve dogodilo poslednjeg dana prelaznog roka. Ali, takođe mi je pokazalo da su zaista želeli da me dovedu, i naravno, bilo je to sjajno iskustvo.

Pročitajte još

Mladi fudbaler je počeo kao vezni igrač, ali su ga vremenom treneri pomerili na pozciju levog beka:

– U početku sam bio pomalo ljut, jer sam zaista voleo da igram u veznom redu. Ali kako je vreme prolazilo, shvatio sam da je levi bek bilo najbolje mesto za mene.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike