Nou Kamp se ponovo trese! Posle Mesija otvoren i dosije Pike: Cifre su astronomske, a opsesija je bila samo jedna!

21.09.2022

21:53

0

Autor: 24sedam

Iskusni defanzivac želeo jedino da bude plaćeniji od Serhija Ramosa

Nou Kamp se ponovo trese! Posle Mesija otvoren i dosije Pike: Cifre su astronomske, a opsesija je bila samo jedna!
profimedia-0722650076 - Copyright Profimedia

Uticajni „El Mundo“ žestoko je uzdrmao fudbalski svet objavljivanjem dosijea Mesi! Zemljotres u Barseloni još se nije potpuno stišao, a u javnost su otišle astronomske cifre koje su bile u ugovoru Đerara Pikea, koji je pre nekoliko godina, prilikom produžetka saradnje sa katalonskim gigantom imao samo jednu opsesiju – da bude plaćeniji od tadašnjeg kapitena madridskog Reala Serhija Ramosa.

Da li su ove cifre tek tako baš u ovom trenutku ugledale svetlost dana malo je verovatno. Dugo se već bruji o želji čelnika Barselone da se u najskorijem roku zahvale dugogodišnjim nosiocima i na taj način krenu u potpunu rekonstrukciju igračkog, a ujedno i finansijskog sektora.

Kako bilo, navijači širom sveta dobili su bezbroj tema za raspravu u narednim nedeljama i mesecima, a nema dileme da će Pikeov ugovor potpisan u zimu 2018. godine biti jedna od top tema, s obzirom da mu je petogodišnja vernost Barsi garantovala čak 142 miliona evra.

Insistirao je Pike kod tadašnjeg predsednika Barselone Đozepa Bartomeua da bude plaćeniji od Serhija Ramosa, koji je u tom trenutku u Realu imao 12.5 miliona evra po sezoni, i na kraju je tu svoju nameru izgurao s obzirom da je dobio čistih 15 miliona evra po godini ugovora.

Došao je „El Mundo“ i do podataka da je famozno smanjenje primanja usled konsolidacije uslovljenje saniranjem štete nastale tokom pandemije virusa korona bilo samo potpisivanje aneksa ugovora koji je Pikeu garantovao dogovoreni iznos, uz drugačiju dinamiku isplate.

Tako je Pike za sezonu 2020/21 inkasirao 18.000.000 evra bruto, naredne sezone 27.700.000, ove će 29.500.000, a po ugovoru sledilo bi mu 40.800.000 evra sledeće, poslednje godine ugovora sa Barselonom.

I tu verovatno i leži jedan od razloga zbog kojih finansijski uzdrmani katalonski gigant želi nova lica u svlačionici, koliko god da su Pike i ekipa bili stubovi svih uspeha kluba na „Nou Kampa“ u prethodnoj deceniji. A nije da ih nije bilo…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike