I Hrvati "oteli" igrača Nemačkoj! Napadač priznao kakav je bio njegov put do uspeha - Krečio sam, nosio beton, sve što oni nisu hteli!

20.09.2022

18:31

0

A sada nosi dres slavnog kluba

I Hrvati "oteli" igrača Nemačkoj! Napadač priznao kakav je bio njegov put do uspeha - Krečio sam, nosio beton, sve što oni nisu hteli!
Tan2022-6-13_205914252_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Trenutno je u evropskim fudbalskim ligama na snazi pauza, zbog reprezentativnih obaveza i mečeva Lige nacija, a Hrvatska je za tu priliku dobila i novog napadača.

Reč je o 20-godišnjem Marku Pašaliću, fudbaleru Borusije iz Dortmunda, koji trenutno nastupa za drugu ekipu slavnog kluba.

Pašalić je vež bio viđen u dresu Nemačke, ali se odlučio da obuče dres domovine svojih roditelja. Najpre mlađe selekcije, a nada se i pozivu prvog tima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MP (@marco_pasalic)

 

- Šta donosim Hrvatskoj? Pre svega sam jako srećan i ponosan što ću igrati za Hrvatsku. Bio sam na stadionu kao navijač u Sent Etjenu 2016. (na EP, prim. aut.) i 2018. Veliki ponos i čast. Najviše mogu da doprinesem u ofanzivi, driblam, dajem golove, ali i defanzivno mogu sve što treba - rekao je Marko Pašalić za "Indeks" i otkrio da je imao i poziv Nemačke:

- Ovaj put ne, ali pre par godina jeste. Ali nije bilo šanse, odmah sam odlučio da ću igrati za Hrvatsku jer srce mi kuca hrvatski.

Njegov put nije bio lagan. Dok je trenirao, morao je i da radi i to ne studentske poslove, već ozbiljnije, fizički zahtevne.

- Da, radio sam kod brata u firmi dve godine, jer u školi baš nije išlo. Otišao sam na bauštelu da vidim i drugu stranu i kako je teško zaraditi novac - kazao je Marko i otkrio šta je sve radio:

- Sve što oni nisu hteli! Nosio beton, smeće, krečio...

Na kraju, Pašalić se podsetio i nastupa za prvu ekipu Borusije i to na derbiju sa Bajernom.

- Uh, najlepši osećaj koji možeš zamisliti, i još tako mlad. Sad mi je cilj da se vratim se tamo, u prvi tim - istakao je mladi napadač.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike