Hrvati predstavili dres za Mundijal – Podseća na 1998. i legendarnu ekipu koja je inspirisala vicešampione sveta (FOTO)

15.09.2022

10:28

0

Debi pred domaćim navijačima imaće već u mečevima Lige nacija

Hrvati predstavili dres za Mundijal – Podseća na 1998. i legendarnu ekipu koja je inspirisala vicešampione sveta (FOTO)
Fudbalska reprezentacija Hrvatske - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Fudbalski savez Hrvatske danas je predstavio novi dres, koji će aktuelni vicešampioni sveta nositi na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Nisu Hrvati odstupali previše od svojih dosadašnjih primeraka. Naravno, u dizajn su bili uključeni kvadratići, a u svemu je učestvovala i kompanija Najki.

Novi primerak je objavljen na Tviteru, a savez je u objavi na svom sajtu poručio "da se radi o redizajniranoj i modernoj verziji kvadratića, koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa".

 

 

- Izuzetno sam ponosan što sam imao privilegiju najviše puta nositi predivni hrvatski dres te se veselim novoj garnituri koja sledi prepoznatljivu tradiciju. Ta magična crveno-bela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svetu, a novi dizajn podseća me malo na 1998. godinu i legendarnu ekipu koja je inspirisala moju generaciju. Takođe, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na drugoj garnituri, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima - rekao je kapiten Hrvatske, Luka Modrić.

U izradi dresa korišćena je Najkova inovativna Dri-FIT ADV tehnoligija, a napravljen je od 100 odsto recikliranog poliestera, izrađenog od plastičnih boca.

Priliku da pred navijačima izađu u novim dresovima imaće već u mečevima Lige nacija, dok je u planu da se pomenuta garnitura nađe u prodaji od 21. septembra.

Hrvatska na Mundijalu igra u grupi F, protiv selekcija Belgije, Kanade i Maroka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike