Ćavi servirao osvetu za Figa! Svet zaboravio kad je Barsa poslednji put dovela igrača Real Madrida

20.09.2022

13:55

0

Autor: 24sedam

Marko Asensio dolazi na Nou Kamp kao slobodan igrač

Ćavi servirao osvetu za Figa! Svet zaboravio kad je Barsa poslednji put dovela igrača Real Madrida
marko1 - Copyright Profimedia

Ako se obistine današnje najave španske štampe Marko Asensio će biti zvezda narednog prelaznog roka. Mladog Basku ističe ugovor sa Real Madridom, a spekuliše se da je on već dogovorio svoj prelazak u Barselonu sa Ćavijem Ernandezom.

Asensiju aktuelni ugovor ističe 2023. godine. Real je ponudio igraču obnovu, ali se ispostavilo da plata od 5.000.000 evra godišnje nije na nivou njegovih očekivanja, pa je ona glatko odbijena. Iako Florentino Perez nije navikao da poslednje "ne" ostane drugoj strani, do druge ponude nije došlo što bi moglo da se protumači ili kao nemar ili kao nedostatak interesovanja.

Ljubitelji fudbala u svetu već su zaboravili kada je poslednji put realizovan jedan transfer na liniji Real Madrid - Barselona.

AP photo
 

Mnogi se ne sećaju da je to bilo pre 15 godina kada je Havijer Saviola iz Barse došao na Santjago Bernabeu, ali moguće je da se sve to slabo pamti jer boravak omalenog Argentinca u Madridu nikog nije očarao, a stigao je i kao slobodan igrač, bez skandala i velike pompe.

Ni blizu onoga što je svojevremeno pratilo Mihaela Laudrupa, Bernda Šustera i posebno Portugalca Figa, za koga će i danas u Kataloniji reći da žale što ga svinjska glava nije pogodila dok se pripremao za prvi korner na Nou Kampu kao igrač Reala.

Zajednički imenitelj trojici asova bila je "izdaja" Barselone, a samo najobavešteniji se sećaju da je u drugom pravcu otišao Luis Enrike, današnji selektor Španije i legenda katalonskog kluba i to 1996. godine. 

Marko Asensio nije napravio karijeru kakvu su mu stručnjaci svojevremeno predviđali zbog čestih povreda i dugih rehablitacija. Rođen je 1996. godine, u braku Holanđanke i Baska. Legenda kaže da mu je majka dala ime po slavnom zemljaku Marku van Bastenu, tako da mu je na neki način već rođenjem određen životni put ka najpopularnijem sportu. U Real je stigao 2014. godine iz Majorke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike