Istorijska noć nemačkog fudbala u Ligi šampiona! Ajntraht je uradio nešto što niko od njegovih zemljaka nije nikada!

13.09.2022

21:50

0

Autor: 24sedam

Bundesligaši imali jednu od najuspešnijih noći u elitnom takmičenju

Istorijska noć nemačkog fudbala u Ligi šampiona! Ajntraht je uradio nešto što niko od njegovih zemljaka nije nikada!
profimedia-0722408055 - Copyright Profimedia/Matthieu Mirville/DPPI

Nemački fudbal imao je istorijsko veče u Ligi šampiona. Posle 25 godina, tri bundesligaša ostvarili su trijumfe u istom danu elitnog takmičenja, dok je Ajntraht uspeo nešto što nikome od njegovih zemljaka dosad nije pošlo za rukom.

Elitno takmičenje dosad je igralo 13 bundesligaša, a klub iz Frankfurta večeras je, pobedom u Marselju protiv Olimpika (1:0), postao prvi nemački klub koji je slavio u svojoj prvoj gostujućoj utakmici u Ligi šampiona.

Pored Ajntrahta, u utorak uveče trijumfe u najkvalitetnijem klupskom kontinentalnom takmičenju na domaćim terenima ostvarili su Bajern Minhen (protiv Barselone 2:0) i Bajer Leverkuzen (protiv madridskog Atletika 2:0), čime su ponovili uspeh bundesligaš od pre skoro 25 godina u Ligi šampiona.

Naime, 17. septembra 1997. godine Bajern, Bajer i Borusija Dortmund ostvarili su trijumfe istog dana u elitnom takmičenju. Bavarci su u Minhenu slavili 2:0 protiv Bešiktaša, Milioneri su u Istanbulu minimalni rezultatom bili bolji od Galatasaraja (1:0), dok je Leverkuzen slavio pobedu istim rezultatom protiv Lirsa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike