Zovem ga "brate moj"! Materaci doneo Piksiju "boginju" i objasnio zašto voli Srbe!

20.09.2022

13:10

0

Autor: 24sedam

Bivši štoper "azura" gost Beograda

Zovem ga "brate moj"! Materaci doneo Piksiju "boginju" i objasnio zašto voli Srbe!
fifa pehar 24sedam goran sivacki (13) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

"Zlatna boginja" došla je u Beograd na proputovanju zemljama koje danas sanjaju da će ga 18. decembra u Dohi na Mundijalu 2022 baš njihovi fudbaleri podići kao pobednici.

Zavesu sa najvrednijeg trofeja u svetu sporta zajedno su podigli selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i Italijan Marko Materaci, jedan od asova koji ga je 2006. na Mundijalu u Nemačkoj osvojio.

- Velika je privilegija biti na ovakvom skupu. Osećaj je predivan pogotovu kad smo u blizini jednog ovakvog trofeja, najprestižnijeg u sportu. Ja sam ga već dodirnuo u Dohi, a, naravno, da svi mi koji se bavimo fudbalom sanjamo da jednog dana osvojimo - rekao je Dragan Stojković Piksi.

Materaci je u par reči objasnio šta mu znači "Zlatna boginja" i srpski narod koje je zavoleo zahvaljujući Dejanu Stankoviću, dugogodišnjem saigraču iz Intera:

- Ovo je san svakog deteta, sva deca sanjaju da ga podignu i ja sam ga ostvario. Igrao sam u Intereu sa Dekijem i Mihom. Više sam bio sa Dekijem nego sa suprugom, sanjali smo zajedno da uspemo. Volim Srbe kao narod, volim Dekija i zovem ga "brate moj" - ispričao je Materaci.

Materaci je uručio Piksiju repliku "boginje" manjih dimenzija, a pravu možda dočekamo u decembru.

Materaci je na početku igračke karijere nastupao za manje italijanske klubove sve dok 1998. godine nije prešao u Everton na pozajmicu iz Peruđe. U Engleskoj se zadržao samo godinu dana, ali je te sezone odigrao čak 25 mečeva, što mu je bila dobra preporuka za Seriju A. Iz Peruđe je 2001. godine prešao u Inter, gde je igrao narednih deset godina. Za to vreme u dresu Italije odigrao je 42 utakmice i jednom je osvojio Mundijal 2006. godine, u čuvenom finalu protiv Francuske.

Na toj utakmici u Berlinu Materaci je postigao gol za 1:1, ali je izazvao i isključenje Zinedina Zidana o čemu se i danas priča.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike