To nije čudo, to je Partizan! Od očaja do sjaja, crno-beli sa deset igrača ispustili pobedu u Češkoj!

08.09.2022

18:36

0

Autor: 24sedam

Loš start igrača Gordana Petrića u Češkoj, ali drugo poluvreme počelo je u znaku Dijabatea i Rikarda

To nije čudo, to je Partizan! Od očaja do sjaja, crno-beli sa deset igrača ispustili pobedu u Češkoj!
pfc6 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana izborili su remi 3:3 u Uherskom Hradištu protiv ekipe Slovacko u prvom meču grupe D Lige koneferencija. Golove na utakmici postigli su Kalabiška u 5. i 20.i Kadlec u 90. minutu za Slovacko, Dijabate u 47. i 53. i Rikardo u 62. minutu.

Sve što su crno-beli odigrali tokom ovog leta može se opisati sa 90 minuta igre protiv Slovackog. Videli smo u prvom poluvremenu bled i anemičan Partizan, nepovezan, pogubljen u odbrani što je dovelo do 2:0 za domaće već u 20. minutu meča.

Onda se tokom pauze dogodilo čudo! Sa desetoricom na terenu izašli su rešeni da od starta pokažu da ovaj tim ima i ono svoje lepše lice. Već posle 6. minuta igre fenomenalni Dijabate bacio je domaće navijače u očaj u kojem se do pre nekoliko minuta nalazio njegovi saigrači i navijači.

Činilo se da će ova utakmica dobiti neverovatan obrt, jer već iz trećeg šuta crno-beli su okrenuli na 3:3 preko Rikarda, ali sve je ipak bačeno u vodu u završnici. Iz ko zna kog po redu kornera stvorena je gužva u kojoj su se bolje snašli Česi.

Partizan posle minusa od dva gola i zbog 70 minuta nastupa sa igračem manjem morao da bude prezadovoljan osvojenim bodom u Češkoj.

Treneru Petriću ostaje da reši ono što sa ovim timom nisu uspeli ni Stanojević, ni Stolica, jer prekidi i postavljanje igrača kod dolaska visokih bočnih lopti u kazneni prostor prete da razjedu ovu ekipu i da im svako takmičenje obesmisle.

Ovakav tok je imala utakmica iz minuta u minut     

kraj!

90+4. minut - Još jedan ozbiljan napad, koji ji mirisao na gol! Srećom otišla je lopta preko prečke!

90+3. minut - Ukazuje se pomoć Traoreu zbog udarca koji je dobio u glavu. Aut je za Slovacko!

90+2. minut - Sprema se Fejsa u igru!

90+1. minut - Igraće se još 4 minuta!

90. minut - Žuti za Doskija! Ruši sjajnog Dijabatea!

89. minut - Konačno je lopta izašla iz kaznenog prostora. Sprema se novi talas napada!

88. minut - Brani se Partizan, tri kornera zaredom za Slovacko!

86. minut - Rikardoooooo, prečkaaa!

84. minut - Partizan se brani, sporo prolazi vreme! Korner za Slovacko i 3:3! Kadlec!

82. minut - Opasnost za Partizan došla sa leve strane! Fijuknuo centaršut kroz kazneni, niko se nije pomolio na ovu loptu!

80. minut - Lica igrača domaće ekipe su ista kao ona crno-belih iz prvog poluvremena! Tako i igraju, što je dobro za Partizan budući da još deset minuta moraju da odbrane ovo vođstvo, a imaju igrača manje još od 22. minuta kada je isključen Belić!

78. minut  Žuti za Uroševića!

75. minut - Dijabate je napravio pometnju po levoj strani, Česi su morali da ga obore! Faul, skraćeni korner, ali posle Andradeovog ubacivanja ništa se značajno nije desilo., Česi vrše dvostruku izmenu, kiša se pojačava!

74. minut - Izašao Natho, ušao Filipović.

 

71. minut - Žuti za Saničanina!

70. minut - Pokušaj kontre, preko Natha i Traorea, Dijabate je ostao sam sa Petrželom, ali je iskusni Čeh uspeo da prekine ovaj napad izacivanjem u aut.

67. minut - Izmena u Slovackom, izašao je Holceer, ušao je Sinjavski!

67. minut - Žuti za Hofmana, sprečena je kontra rušenjem Dijabatea.

62. minut - Gooool! Rikardo 2:3! Pa, šta je ovo!? Niko se ovome nije nadao posle očajnih 45 minuta! Partizan vodi, strelac je Rikardo. Ponovo brz napad, igrači Slovacko stajali su kao omađijani, bez reakcije, Andrade je tražio nekog na drugoj stativi, lopta se odbila do Rikarda koji je iz voleja gađao precizno!!!

60. minut - Prekid nakon što je Slovacko probao preko desnog boka da pronađe svoje visoke igrače u kaznenom prostoru Partizana. Saničanin je ostao na zemlji, ležao je žaleći se da je udaren laktom u skoku. Sudija Harvi nije reagovao!

53. minut - Goooool 2:2! Neki drugi Partizan igra drugo poluvreme! Ponovo Dijabate! Opet desnom nogom, uz pomoć jednog domaćeg fudbalera od koga se odbila lopta i otišla u mrežu. Ide sve od početka! Partizan čudesnim preokretom dolazi do egala!

47. minut - Gooool, Dijabate - 2:1! Igrač iz Malija je bio priseban posle odbijanja lopte od Uroševića, sa ivice kaznenog prostora je pogodio desnom nogom donji levi ugao.

46. minut - Upao je Andrade, umesto Živkovića!

poluvreme

45. Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade.

40. minut - Slovacko kontroliše igru, lagano sve to izgleda, Partizan sve teže uspeva da razmeni dva-tri pasa.

35. minut - Jedan prekid pred golom Partizana koji nije završen prilikom ili golom za Slovacko, ali već u sledećem napadu ponovo je napravljen višak na levoj strani posle čega je Marković morao da reaguje na nabačeno loptu sa te strane. Usput je pogodio i Popovića, pa je lekarska služba morala da ukaže pomoć. Sve je u redu, Popović nastavalja da igra.

30. minut - Marković ponovo kao u Nišu protiv Radničkog, očajno reaguje kada se nađe sa protivičkim krilnim igračem na desnom boku. Ponovo je poslat centaršut i ponovo je bila odlična prilika za Slovacko, ali se Mihalik nije dobro snašao ispred Popovića. U istom minutu, Holcer je imao dobru šansu samo sa druge strane... Teško, teško i žalosno od Partizana...

27. minut - Partizan nije bio ravnopravan ni sa 11 igrača na terenu, a sada će se ostatak od sat vremena igre pretvoriti u pravo mučenje za svakog navijača crno-belih.

22. minut - Crveni za Belića! Start preoštar, bez prevelike potrebe, sudija Harvi nije imao dilemu.

20. minut - Kalabiška 2:0! Užasno odrađen prekid, jedan od štopera Slovackog pogodio je glavom stativu, lopta je pala ispred Kalabiške koji je bio priseban. Teški trenuci za tim Gordana Petrića!

18. minut - Nema VAR sistema, ali irski sudija odlično procenjuje napad Partizana, u kojem su Natho i Rikardo bili u ofsajdu.

16. minut - Crno-beli su došli sebi, uspeli su da naprave desetak dodavanja na sredini terena i da preuzmu inicijativu, ali ona traje sve do prvog jačeg bedema odbrane domaćih koja ne dozvoljava ubacivanje lopte u prazan prostor. 

10. minut - Ponovo velika šansa za domaće. Holcer je prihvatio jedan centaršut sa desne strane, uspeo je da smiri loptu grudima i da proba iz prve, ali se pdometnuo Urošević, da bi uz pomoć Markovića lopta bila izbačena u korner. Partizan izuzetno loš na početku!

5. minut - Gol, vodi Slovacko! Niko nije vodio računa o tome da se levi bek preselio na desnu stranu i da je stvoren višak ispred kaznenog prostora otvorio prostor za pas prema Kalabiški. Njegov udarac sa oko 17 metara bio je neodbranjiv za Popovića budući da nijedan igrač u crnoj opremi nije izašao da bi blokirao ovaj udarac - 1:0!

3. minut - Prva pretnja domaćih došla je sa levog krila, bio je to jedan nezgodan centaršut sa ulaznom putanjom, ali Popović je sigurno pokupio loptu.

1. minut - Počelo je!

Fudbaleri Partizana večeras od 18.45 (Arena Sport TV Premium 1) igra svoj prvi meč u grupnoj fazi  Ligi konferencija.

Rival je ekipa Slovacko iz Češke, koja trenutno zauzma sedmo mesto u tamošnjem šampionatu, a važi i za autsajdera u grupi, budući da su izvučeni u žrebu iz četvrtog šešira.

U Uherskom Hradištu, tamo gde je naš nacionalni tim prvi put zaigrao pod imenom Srbija, 16. avgusta 2006. godine, crno-beli će probati da ostvare pozitivan rezultat. Trener Petrić je odlučio da od starta zaigra sa opreznijom varijantom 3-5-2.

BLOG UŽIVO:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Partizan.net (@partizannet)

 

 

 

- Očekuje se da će crno-beli imati i podršku svojih navijača. Partizana je objavio važno obaveštenje za sve svoje pristalice koje se trenutno nalaze u Uherskom Hradištu.

 

 

Slovacko - Partizan

Stadion: Gradski. Sudija: Rob Harvi (Irska)

Slovacko: Ngujen – Rajnberk, Hofman, Kadlec, Kolobiška – Petržela, Daniček, Havlik, Holcer – Kozak, Mihalik.

Partizan: Popović – Marković, Vujačić, Saničanin – Živković, Traore, Natho, Belić, Urošević – Dijabate, Rikardo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike