Petrića ne plaši ostrvski stil Slovackog, optimista je pred početak LK: Nadam se proleću u Evropi!

07.09.2022

16:36

0

Autor: 24sedam

Trener Partizana veruje u mogućnosti svog tima

Petrića ne plaši ostrvski stil Slovackog, optimista je pred početak LK: Nadam se proleću u Evropi!
630ba896c8a92-0MAR20 - Copyright MN Press

Partizan je u Uherskom Hradištu, češkom gradiću odakle je njegov rival u Ligi konferencija. Slovacko nema zvučno ime, nije u vrhu češkog fudbala, iako je poslednjih godina umeo da pobeđuje veće i jače rivale.

To jeste tim koji je bio četvrti prošle sezone, ali je osvojio Kup Češke i ne treba ga potcenjivati, što niko u Partizanu ne radi, ali ne treba ga se ni plašiti.

- Analizirao sam Slovacko i podseća me na neku od ekipe iz Čempionšipa. Stadion manje-više, ali način igre češkog predstavnika podseća na Engleze. Ili neki, nemački stil. To je direktan fudbal, sa dosta dugih lopti, skakanja, prekida, duela... U svakom slučaju moramo da se prilagodimo. Svih 90 minuta će biti u jakom ritmu. Moramo da na to da odgovorimo - kazao je trener Valjka Gordan Petrić na konferenciji u Češkoj.

Crno-beli u drugu uzastopnu sezonu najmlađeg UEFA klupskog takmičenja kreću u četvrtak (18.45), a Petrić je pokušao da približi na koji način će se crno-beli suprotstaviti Česima.

- Biće dosta teško izdržati taj tempo. Moraćemo da se prilagodimo, nametnemo svoj stil i pokušamo da ih smirimo. Koliko ćemo uspeti – videćemo, sve zavisi kako otvorimo meč. Hamrun je tim koji nas je slično napadao, direktno na poslednju liniju, ali su bili slabijeg kvaliteta od Slovackog. Predstojeći rival je snažniji i dobro je što igramo u gostima, jer možemo da ostvarimo dobar rezultat i napravimo odličnu uvertiru za Nicu, gde bismo možda na svom terenu tražili važne bodove za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Nije strateg Valjka tek tako napomenuo da će mnogo toga zavisiti od toga kako njegov tim uđe u utakmicu.

- I u derbiju smo sebi napravili problem nesigurnošću, odnosno kornerima koji su nas pomerili pred sopstveni gol. Zato moramo da budemo oprezni sa ekipom Slovackog, oni su nas sigurno analizirali kao i mi njih i videćemo ko će koga ugroziti. Bitno mi je da su momci spremni za sve to i rasterećeni pred utakmicu, pa se nadam da će biti sve u redu.

Kada se baci samo letimičan pogled na "grupu smrti" u Ligi konferencija, jasno je da su Česi najmanje atraktivan rival i da se svi nadaju da bi upravo protiv njih trebalo da jure maksimalan broj bodova.

- Verovatno tako razmišljaju i Keln i Nica, mi takođe, ali imaju i oni svoju računicu. Igraju prvu utakmicu na svom terenu, verovatno žele da naprave dobar rezultat kako bi kasnije mogli da uđu u mirniju završnicu. Svaki tim ima svoju “matematiku”. Ipak, smatram da smo kvalitetnija ekipa, iskusnija u evropskim takmičenjima. Oni, s druge strane, nemaju takmičenje u Evropi i želeće da se dokažu. Stadion je mali, nema atletsku stazu i biće to pravi fudbalski ambijent.

Ne plaši se Petrić da javno kaže kakve su ambicije Partizana ove sezone u Evropi.

- U teškoj smo grupi, svi rivali su jaki, ali smo prošle sezone sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem obezbedili drugu fazu, cilj je da to ove sezone ponovimo. Možda je sada jača grupa, ali to ne možemo da biramo, meni je važno da tim odgovori na pravi način, da su momci svesni šta ih očekuje i šta dobijaju u evro-mečevima - kazao je Petrić, uz osvrt na to s kojim bi se rezultatom zadovoljio u Češkoj.

- Bilo bi najbolje da se vratimo u Beograd sa tri boda, ali ne zavisi sve od Partizana, pita se svakako i protivnik, ali jasno je da bi uspeh bio zlata vredan. Ako ne to, dobar je i remi, da polako prikupljamo bodove, jer će verovatno svaki biti važan – zaključio je Gordan Petrić.

Vazista crno-belih Kristijan Belić kratko je ponovio reči trenera govoreći o ekipi Slovačkog.

- Moramo da vodimo računa šta šef traži od nas. Igramo sa ekipom koja igra direktan fudbal i moramo da odgovorimo na način njihove igre - poručio je Belić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike