Partizan otputovao po tri boda na megdan Česima! Spremni smo, moramo dobro da otvorimo takmičenje! (GALERIJA)

07.09.2022

11:28

0

Ponovo sa ekipom, nakon msec dana je i Aleksandar Filipović

Partizan otputovao po tri boda na megdan Česima! Spremni smo, moramo dobro da otvorimo takmičenje! (GALERIJA)
partizan - Copyright FK Partizan/M. Todorović

Fudbaleri Partizana otputovali su danas na meč prvog kola grupne faze Lige konferencija sa češkom ekipom Slovacko, koji će se igrati u četvrtak od 18.45.

Predvođeni trenerom Gordanom Petrićem, crno-beli su u dobroj atmosferi sa beorgadskog aerodroma "Nikola Tesla" odleteli na debi u ovom takmičenju.

Pred put, za zvanični sajt kluba su govorili Kristijan Belić i Aleksandar Filipović.

Mladi vezista ističe da su dobro analizirali igru narednog rivala.

- Mi se pripremamo kao i za svaku utakmicu. Oni su imali sad dva tri derbija, što smo mi analizirali, jako su direktna ekipa, ali ako mi odradimo ono što uvek radimo, nadamo se pobedi - kazao je Belić, pa se dodatakao pritiska u ekipi, koji je u padu nakon večitog derbija sa Crvenom zvezdom:

- Mislim da i ekipa i navijači osećaju, polako se vraćamo na noge.

 

Pred let, Belić je podvukao - Partizan i u Češkoj ide na pobedu.

- Uvek imamo očekivanja pobede i to je ono što nas uvek zanima, da damo sve od sebe i da odradimo ono što trener od nas traži.

Ponovo sa ekipom je i Aleksandar Filipović, koji je proteklih nedelja imao problema sa virusom i povredom. Defanzivac je na meču zatražio izmenu, iako je delovalo da nije u kondiciji, pregledi su pokazali da ga je "napao" virus.

- U početku je bio virus, posle utakmica sa AEK-om, kod kuće, dobio sam udarac i odigrao do kraja. Na snimku se ispostavilo da je ruptura lista i zbog toga sam morao da pauziram evo skoro mesec dana. Srećan sam što sam se vratio, nekoliko dana treniram sa ekipom, idemo dalje - kazao je Filipović, pa istakao koliko mu je bilo teško u proteklom periodu, s obzirom da je još uvek nov u ekipi, a očekivanja su velika:

- Naravno da je teško, ali borim se. Znam da kad si nov u ekipi, moraš da se dokazuješ. Nisam imao puno utakmica, odigrao dve, desila se korona, ponovo dve, pa povreda. Nadam se da će sa zdravljem biti sve kako treba i da krenem ispočetka. 

Filipović je u Partizan stigao kada je na klupi bio Ilija Stolica, sada je tu Gordan Petrić, a ono što je evidentno da se ekipa podigla u poslednjem periodu.

- Naravno, to se i vidi na utakmicama, srećan sam što smo se podigli. Partizan mora da pobeđuje i to smo pokazali i na poslednjih nekoliko utakmica, ne samo da pobeđuje, nego i da igra dobar fudbal - naveo je bek, pa se osvrnuo na početak takmičenja:

- Pogotovo ta prva utakmica mnogo znači, moramo da krenemo dobro što se tiče ervopskog takmičenja, svi smo spremni i idemo po tri boda.

O prvom rivalu u Ligi konferencija, Filipović nije otkrio previše, ali navodi da veruje u svoje saigrače.

 - To je jedna tvrda ekipa, fizički dobro pripremljena. Mislim da će biti mnogo duela i mnogo borbe, ali mislim da smo mi fudbalski kvalitetniji od njih

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike