"Eraković odigrao fenomenalno, on je budućnost Crvene zvezde"

19.10.2020

10:06 >> 10:09

0

Autor: J. T.

Iskusni štoper se ne osvrće na grešku mladog saigrača

"Eraković odigrao fenomenalno, on je budućnost Crvene zvezde"
Copyright MN Press

Rano primljen gol poremetio je planove Crvene zvezde u 163. “večitom derbiju” sa Partizanom, pa su izabranici Dejana Stankovića uprkos boljoj igri od rivala teren napustili nezadovoljni, osvojivši bod.

Poraza ih je spasio Aleksandar Katai pogotkom iz penala u 75. minutu, kada je anulirao prednost crno-belih već u 5. minutu. Bilo je to posle greške u dodavanju mladog Strahinje Erakovića, koju je kaznio Filip Stevanović.

Iznosivši svoje utiske utakmice u Humskoj, Miloš Degenek je, ipak, samo pohvalno govorio o 19-godišnjem saigraču koji je u nedelju uveče debitovao u “večitim derbijima”.

-Pohvalio bih mladog Erakovića. Ovo mu je prvi seniorski derbi, odigrao je fenomenalno. Mislim da je on budućnost našeg kluba. Navijači Crvene zvezde mogu mirno da spavaju, jer je on sigurna budućnost naše odbrane. Na pravom je putu i ovo mu je prvi derbi od mnogih u budućnosti. Imamo kvalitetne mlade igrače: Nikolića, Gavrića, Petrovića, Krstovića, Radulovića, Gavrića i Erakovića, kao i kompletan tim. Sve su to kvalitetni i ljudi i fudbaleri. Zvezda ima svetlu budućnost jer će oni biti nosioci igre u narednom periodu – smatra reprezentativac Australije.

MN Press

Što se tiče ukupne slike, Degenek ističe tri šanse iz kojih je Zvezda trebalo da postigne gol:

– Mislim da smo ušli dobro i kvalitetno u utakmicu. Naravno, primiti gol posle pet minuta u “večitom derbiju” nije dobro. Međutim, sabrali smo se posle primljenog gola i borili smo se u nastavku. Mislim da su bili saterani u šesnaesterac i da smo kroz 90 minuta meča imali ozbiljne tri šanse: Gobeljić je pogodio stativu, Falćinelijeva prilika glavom i Nikolićeva posle kornera. Tu smo morali da postignemo pogodak, ali fudbal je takav. Ekipe su motivisane u derbiju, jer niko ne želi da izgubi, ali mislim da smo lepo stajali i igrali, dominirali smo po mom mišljenju kroz ceo meč.

Crveno-beli su remijem zadržali osam bodova prednosti, a sada se okreću utakmici prvog kola Lige Evrope, protiv Hofenhajma u Nemačkoj (četvrtak, 21.00).

– Imamo tri dana da se oporavimo i pripremimo za utakmicu u Nemačkoj. Mi igramo na tri fronta: u prvenstvu, kupu i Evropi, i jedini u Srbiji već četiri godine zaredom. Borićemo se naravno, kao i do sada. Verujem da ćemo se na kraju radovati “duploj kruni”, kao i prolazu u Ligi Evrope – podvukao je Degenek.

TOK UTAKMICE I VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike