Ovako su debitanti videli derbi! Razmišljaju drugačije, ali se u jednom slažu! (VIDEO)

01.09.2022

19:57

0

Autor: 24sedam

Stefan Mitrović i Kristijan Belić osetili čari najveće fudbalske utakmice u Srbiji

Ovako su debitanti videli derbi! Razmišljaju drugačije, ali se u jednom slažu! (VIDEO)
Belić i Mitrović - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Debitanti u 168. večitom derbiju, vezni igrač Partizana Kristijan Belić i napadač Crvene zvezde Stefan Mitrović, bili su gosti na TV Arena sport u emisiji "Pregled kola". 

Cimeri u mladoj reprezentaciji, našli su se jedan protiv drugog u duelu naša dva najveća kluba.

Duel Partizana i Crvene zvezde završen je rezultatom 1:1, a mladi fudbaleri izneli su svoje viđenje dešavanja na terenu.

- Bolje smo igrali posle primljenog gola, ali je nerešen ishod najpravedniji. Zbog važnosti meča i sjajne atmosfere na tribinama, bilo je treme na početku, ali se sve to brzo zaboravi i jedino bitno je ono što se dešavna na terenu. Vodeći gol Bukarija je svakako bio jedan od najlepših momenata u derbiju. Kada ga je postigao pomislio sam: "Svaka čast" - istakao je Kristijan Belić.

Dok je zadnji vezni crno-belih bio starter na meču sa Zvezdom, Stefan Mitrović je šansu dobio sa klupe. 

- Zahtevna utakmica, sa mnogo agresivnosti i duela. Moglo je i bolje da se završi po Zvezdu. Išli smo na pobedu da steknemo deset bodova više od Partizana, ali na osnovu svega što se dešavalo na terenu, remi je pravedan ishod. Kada sam ušao u igru, nije bilo puno šansi, ali je bilo trčanja i borbe. Atmsofera je bila sjajna, lakše je početi derbi od prvog minuta, nego ući sa klupe. U timu rivala Dijabate me je najviše impresionirao, pravio nam je probleme, ulazio u šanse - podvukao je Stefan Mitrović.

Obojica fudbalera imaju zanimljiv fudbalski put. Kristijan Belić je rođen u Belgiji, fudbalski se školovao u Engleskoj na akademiji Vest Hema, zatim u grčkom Olimpijakosu.  

Stefan Mitrović je rođen u Kruševcu, ali se odmah po rođenju sa porodicom preselio u kanadu gde je živeo do 17. godine. Komšija mu je bio kapiten crveno-belih Milan Borjan, družio se sa bratom golmana Zvezde, Nikolom. Došao je na probu u niški Radnički, nametnuo se treneru Miodragu Kosanoviću, a dve sezone kasnije skrenuo je pažnji Crvenoj zvezdi koja ga je angažovala.

I Mitrović i Belić igrali su za isti klub u Kanadi, ali u različito vreme, za "Bele orlove".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike