Partizanovce će obradovati vest iz Sevilje: Glavni rival crno-belih u grupi ostao bez glavnog napadača

01.09.2022

13:31

0

Autor: 24sedam

Danac se preselio u Andaluziju kod Marka Dmitovića i Nemanje Gudelja

Partizanovce će obradovati vest iz Sevilje: Glavni rival crno-belih u grupi ostao bez glavnog napadača
dolberg - Copyright Profimedia

Španska Sevilja na svom zvaničnom sajtu objavila je dva nova transfera. Njihovoj ekipi su se pridružili danski napadač Kasper Dolberg iz Nice i belgijski vezista Adnan Januzaj iz Real Sosijedada.

Novajlije su već odradile prvi trening sa ekipom. Januzaj je prešao u Sevilju kao slobodan igrač, a novim ugovorom se obavezao Sevilji na vernost do leta 2026. godine.

Dolberg je posle Ajaksa igrao za Nicu, odakle je došao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa ugovora sledećeg proleća. On je u prošloj sezoni odigrao 26 mečeva i postigao je šest golova. Takođe, prošle godine je objavio vest da boluje od dijabetesa, ali ga to nije omelo da razvija interenacionalnu karijeru i da nastupa za selekciju Danske. Njegova selidba sa Azurne obale u centar Andaluzije sasvim sigurno će obradovati navijače Partizana, budući da se u drugom kolu Lige konferencija sastaju sa francuskom ekipom.

Finansijski detalji saradnje nisu saopšteni. Sevilja je u tri meča španske La Lige sezone 2022/2023 osvojila jedan bod i zauzima 15. mesto na tabeli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike