Hrabre Srpkinje protiv Nemačke dokazale da nema nepobedivih! Meč sa Portugalom je cement na kome gradimo budućnost srpskog fudbala!

30.08.2022

13:44

0

Najmanja sitnica će odlučiti o ekipi koja ide u baraž za Svetsko prvenstvo

Hrabre Srpkinje protiv Nemačke dokazale da nema nepobedivih! Meč sa Portugalom je cement na kome gradimo budućnost srpskog fudbala!
Jovana Damjanović - Copyright MN Press

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u petak igra meč odluke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija će od 20 sati, u Staroj Pazovi igrati sa selekcijom Portugala, a pobeda bi obezbedila našem timu baraž za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava na Novom Zelandu i u Australiji. Ulaz na tom meču biće slobodan. 

Jedna od uzdanica srpskog tima u ključnom duelu je fudbalerka minhenskog Bajerna, Jovana Damnjanović, koja je na mečeve visokog nivoa navikla u Nemačkoj.

- Nisam jedina u našoj reprezentaciji sa iskustvom i autoritetom. Generalno, sviđa mi se ta kombinacija mladih igračica i nas koje smo već u zrelim fudbalskim godinama. Dokazali smo protiv Nemačke da nema nepobedivih i da na terenu u Staroj Pazovi, pred našom vernom publikom, možemo da izađemo na kraj sa bilo kojom reprezentacijom na svetu - istakla je Jovana i dodala da je Portugal samo jedna u nizu stanica na putu ka Svetskom prvenstvu 2023. godine:

- Pobeda protiv Nemačke je ulila ogromno samopouzdanje celoj ekipi, ali se nadam da će biti i najbolja moguća pozivnica za navijače da ispune tribine u Staroj Pazovi i da nam pomognu da napravimo taj odlučujući korak. Poslužiću se floskulom i reći da je to cement na kome treba da gradimo budućnost ženskog fudbala u Srbiji, a pobeda protiv Portugala i plasman u baraž za Svetsko prvenstvo bili bi zaslužena nagrada za sve ono što je ova grupa devojaka uradila u prethodne četiri godine.

Trijumf nad Nemicama okarakterisan je kao ogroman uspeh ovog sastava, a Jovana je vidi veliku razliku između njih i narednog rivala.

- Obe selekcije pripadaju kremu svetskog ženskog fudbala. Možda je Portugal tehnički obučenija ekipa, neguju brazilski stil sa mnogo driblinga i igre jedan na jedan. Sa druge strane, Nemice stavljaju akcenat na disciplinu i kolektiv. U svakom slučaju, recept je da ukrotimo glavne igračice portugalske reprezentacije i da ih stavimo pod kontrolu. Ukoliko dobro uđemo u utakmicu, one će posle nekoliko minuta postati nervozne jer su svesne da imaju imperativ pobede. Veoma je važna podrška navijača, kada igramo kod kuće sve deluje mnogo lakše. Postoji ta neka ekstraenergija koju je teško opisati rečima, ali je mi na terenu i te kako osećamo. Bitno je samo da budemo strpljive, da ne paničimo čak i ako ne krene kako treba. Drugim rečima, moramo da se spremimo na borbu od 100, a ne 90 minuta. I da budemo svesne da i najmanja sitnica može da odluči pobednika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike