Mi se ne valjamo na svakih 5 minuta kao muškarci, a ne zarađujemo ni deseti deo kao oni!

20.08.2022

06:40

0

Srpska ženska reprezentacija: Igramo fudbal iz ljubavi

Mi se ne valjamo na svakih 5 minuta kao muškarci, a ne zarađujemo ni deseti deo kao oni!
kolaž joop (1) - Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Srpska ženska fudbalska reprezentacija do sada beleži samo pobede i spremna je da uđe u istoriju! Alegra Poljak, Dina Blagojević i Tijana Filipović pričale su nam o ljubavi prema fudbalu, isfoliranom muškom fudbalu i razlikama u platama.

Čudo kakvo se ne pamti! Tako su glasili naslovi vesti da je srpska ženska fudbalska reprezentacija pobedila Nemačku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo! Kladionice su im davale nešto više od 2 odsto šanse, ali su ipak uspele da završe utakmicu rezultatom 3:2!

Devojke o kojima se nedovoljno piše kažu da ova pobeda za njih nije nikakvo iznenađenje, već samo za one koji ne znaju koliko se one trude.

"Još 2016. godine mi smo sa kadetskom reprezentacijom, otišle na Evropsko prvenstvo, niko nije znao, niko nas nije ispratio tamo, niko nije znao da smo otišle i kakav smo rezultat napravili, a to je bio prvi put u istoriji ženskog fudbala da kadetska reprezentacija ide na neko veliko takmičenje i iskreno mi je bilo žao, jer smo još tada zaslužile neku pažnju, ali drago mi je da sad počinju ljudi da se interesuju i da pišu o nama", izjavila je Alegra Poljak u emisiji "24sedam sa Marom".

Alegra je inače iz Novog Sada, a igra u klubu Real Sosijedad. Njena saborkinja Dina Blagojević igra u Bajer Leverkuzenu i kaže da je njoj odgovaralo što su na teren izašle kao autsajderi.

"Iskreno da vam kažem, ja volim kada smo u široj i užoj javnosti kao "underdogs" (autsajderi), jer mi izađemo na teren i nemamo šta da izgubimo, a protivničkoj ekipi je nož za vratom i pritisak da mora da se dobije utakmica, mi ulazimo hladne glave i tako izvučemo ono najbolje", rekla je voditeljki Mariji Atanasković.

Gledaoci često komentarišu da igraju mnogo srčanije od muškaraca.

"Godinama unazad gledam muški insceniran fudbal, gde se svakih pet minuta neko valja na terenu, to kod nas ne postoji. Mi smo od prve do poslednje minute tu, na nogama, treniramo isto koliko i oni, trudimo se, borimo se, igramo jako, ne odustajemo nikad, a sa druge strane, nismo plaćene ni 10 odsto koliko su oni. To je nešto što nas u ženskom fudbalu boli, ali kad je ljubav tu i kad je prisutna sve ostalo sa strane je nebitno i guramo idemo dalje", kaže Blagojević.

"Mislim da mi žene više to igramo iz ljubavi nego muškarci, oni su plaćeniji od nas i nekako mi to drugačije gledamo za razliku od njih. Mislim, plaćeno je, ne mogu da kažem da nije plaćeno, može normalno da se živi, ali nije kao kod muškaraca da se luksuzno živi i da se uživa u životu", saglasna je Tijana Filipović iz Rume, koja igra za Spartak iz Subotice.

Kako su sa Sneki Babić završile u kolcetu, zbog čega su im govorili da je fudbal za dečake i da treba da igraju balet ili da kuvaju i  kakav tretman imaju kad igraju za strane klubove, saznaćete u novoj epizodi emisije "24sedam sa Marom".

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike