Izbacio Zvezdu iz Lige šampiona pa potpisao ugovor karijere! Srbin napušta Evropu!

26.08.2022

18:23

0

Autor: 24sedam

Bogdan Planić potpisao ugovor sa Al Ahlijem

Izbacio Zvezdu iz Lige šampiona pa potpisao ugovor karijere! Srbin napušta Evropu!
CRVENA_ZVEZDA_vs_MACCABI_47 - Copyright MN Press

Doneo je srpski fudbaler Bogdan Planić jednu od najtežih, ako ne i najtežu odluku u dosadašnjoj karijeri. Samo tri dana pošto je sa Makabijem iz Haife preko Crvene zvezde izborio mesto u Ligi šampiona, a dan pošto je izraelski šampion upao u grupu sa Juventusom i PSŽ-om, iskusni defanzivac je odlučio da digne sidro i napusti Evropu.

Nije to nekadašnji defanzivac Zvezde i Vojvodine uradio tek tako s obzirom da mu je novi klub Al Ahli ponudio ugovor karijere, ali nema dileme da je Planić bio na velikoj raskrsnici sportskih ambicija i finansijske naplate karijere.

Klub iz Dubaija dao je srpskom fudbaleru trogodišnji ugovor vredan 1.5 miliona evra po sezoni, dok je Makabi morao da mu da zeleno svetlo za odlazak pošto je Al Ahli platio otkupnu klauzulu vrednu 1.8 miliona evra.

Podsetimo, Planić je skoro celo leto bio meta atinskog AEK-a. Međutim, kada su čelnici Makabija osetili da bi mogli da se domognu elitnog takmičenja zatovorili su sve izlaze Planiću iz Haife. Ipak, kada je stigla ponuda Al Ahlija, izraelski šampion nije imao kud, pa je Planićev potvrdan odgovor na poziv sa Bliskog istoka bio signal Al Ahliju da ga danas i zvanično promoviše u novo pojačanje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike