Đavolski posao Ten Haga! Sklonio Ronalda i Megvajera pa srušio Liverpul!

22.08.2022

21:03

0

Autor: 24sedam

Mančester junajted savladao najvećeg rivala na Old Trafordu

Đavolski posao Ten Haga! Sklonio Ronalda i Megvajera pa srušio Liverpul!
profimedia-0715881143 - Copyright Profmedia

Đavolski posao je večeras odradio Erik Ten Hag. Novi menadžer Mančester junajteda uspeo je da za nešto manje od 100 minuta fudbalske utakmice rastera sve sive oblake koji su se nedeljama unazad nadvijali nad „Old Trafordom“ i pobedom u najvećem derbiju Engleske unese dah svežine na kojem bi mogla da se izgradi tek započeta sezona na „Teatru snova“.

Mančester junajted – Liverpul 2:1.

Doživeo je Ten Hag dva izuzetno bolna šamara na startu Premijer lige. Brajton i posebno Brentford (4:0) zapretili su da ekspresno razbiju sve iluzije da bi Holanđanin konačno mogao da vrati Junajted da put na kojem ga je ostavio legendarni Ser Aleks Ferguson. A onda je nekadašnji trener Ajaksa povukao potez kojim je svima dokazao da poseduje lidersku crtu nalik onoj kojom je legendarni Škot godinama držao Mančester u vrhu evropskog i svetskog fudbala.

Protiv Liverpula je izveo početnih 11 bez kapitena Megvajera i prve zvezde tima Kristijana Ronalda, na najvećima pokazao ko je gazda tima, a konačan rezultat samo mu je dao dodatni impuls da u nastavku sezone istraje na putu kojim je krenuo.

Prvi deo meča Mančester je sasvim zasluženo rešio u svoju korist, majstorskim golom Džejdona Sanča iz 16. minuta. Erisken i Elanga su izigrali odbranu po desnoj strani, usledio je sjajn pas ka Sanču koji je na visini penala maestralno dirblingom izbacio Milnera i zatim smestio loptu u mrežu Alisona.

Junajted je jakim presingom i agresivnom igrom u prvih pola sata apsolutno iznenadio finalistu Lige šampiona. Elanga je iz čiste pozicije pogodio stativu, Van Dajk je dva puta izblokirao Rašforda prilikom pokušaja iz dobrih pozicija, pa je domaćin mogao da stekne i ubedljiviju prednost.

Liverpul je bezličnu boju promenio u poslednjih 15 minuta kada je uspostavio kontrolu meča, pritiskao po krilima, u dva navrata su Eliot i Salah bili izblikirani u dobrim pozicijama, a Bruno Fernandeš je umalo postigao autogol kada je u 41. minutu nespretno, ali srećno, pogodio Martineza na gol liniji.

Napao je Liverpul u nastavku, ali je zaboravio na tranzicije domaćina i činjenicu da je Ten Hag na teren poslao oporavljenog Entonija Marsijala koji je odličan i uigran u paru sa Rašfordom. Sevnula je kontra, Marsijal je bio asistent, a Rašford, koji je izbegao ofsajd zamku lako matirao Alisona, pto mu je bio šesti gol protiv ovog rivala. 

Odbrana Junajteda je igrala skoro besprekorno, Liverpul jednostavno nije mogao da pronađe način kako da se vrati u meč, sve do 81. minuta kada je Mohamed Salah smanjio prednost. Posle kornera, De Hea je odbranio udarac Fabija Karvalja sa 10-tak metara, ali je Salah odbitak sporveo glavom u mrežu. Bio je to 10. gol Egipćanina protiv "đavola".

Premijer liga, 3. kolo

Subota

Totenhem - Vulverhempton 1:0
/Kejn 64/
Kristal Palas - Aston Vila 3:1
/Zaha 7, 58, Mateta 71 - Votkins 5/ 
Everton - Notingem Forest 1:1
/Grej 88 - Džonson 81/
Fulam - Brentford 3:2
/Rid 1, Paljinja 20, Mitrović 90 - Norgard 44, Toni 71/
Lester - Sautempton 1:2
/Medison 54 - Adams 68, 84/
Bornmut - Arsenal 0:3
/Edegard 5, 11, Saliba 54/

Nedelja

Lids - Čelsi 3:0
/Aronson 33, Rodrigo 37, Herison 69/
Vest Hem - Brajton 0:2
/Mekalister 22p, Trosar 66/
Njukasl - Mančester Siti 3:3
/Amirion 28, Kalum Vilson 39, Tripije 54 - Gundogan 5, Haland 60, B. Silva 64/

Ponedeljak
Mančester junajted - Liverpul 2:1 (1:0)
/Sančo 16, Rašford 53 - Salah 81/

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike